bestrating Oprit tegels

Bestrating geschikt voor uw oprit

Oprit bestrating moet natuurlijk sterk genoeg zijn om het gewicht van uw auto te dragen. Daarom heeft u al snel stenen nodig met een dikte van minimaal 6 cm. Hoe dikker de steen, hoe beter. Let er bij het uitkiezen wel op dat bij een grotere tegel de sterkte afneemt. Met klinkers als oprit bestrating zit u natuurlijk altijd goed. Oprit tegels met een formaat van 60x60 cm zijn prima te gebruiken met een dikte van 6 cm. Maar bij grotere tegels zult u al naar een dikte van 8 of zels 10 cm moeten kijken. Hieronder vindt u alle bestrating die geschikt is voor opritten.

Van hoog naar laag sorteren

1-18 van 423

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Snelle bezorging binnen 2-5 werkdagen

Gratis bezorging vanaf € 1.000,- Kies zelf uw voorkeursdatum Bezoek onze grote showtuin!

Van hoog naar laag sorteren

1-18 van 423

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Prijzen voor oprit bestrating

De prijzen voor de bestrating van uw oprit liggen vaak iets hoger dan de prijzen voor gewone terrastegels. Dat komt doordat u voor het bestraten van uw oprit een minimale dikte nodig hebt van 6 cm. Een standaard tegel van 4 cm dik heeft dus de helft meer aan materiaal nodig. Bij Schellevis gaan ze nog een stapje verder: tegels vanaf 60x60 en opsluitbanden zijn gewapend met staal. Extra sterk dus!

Oprit stenen in iedere stijl

De stenen voor uw oprit zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen. Bijvoorbeeld de populaire antraciet tegels 60x60 cm. Maar ook de wat meer speelsere wildverbanden en de vrolijk gekleurde abbeystones zijn geschikt voor uw inrit. Gebakken klinkers doen het altijd goed. Bovendien zijn deze oprit klinkers prettig in het onderhoud: u kunt de klinkers namelijk gewoon afspuiten. Wat u bij tegels beter niet kunt doen.

Oprit aanleggen

Wanneer u een oprit gaat aanleggen is in ieder geval de ondergrond erg belangrijk. Houd rekening met een laag van zo'n 15 cm gebroken puin en 5-10 cm ophoogzand. Dit voorkomt spoorvorming en dat de oprit gaat verzakken. Beide lagen dient u goed aan te trillen, waarna u 'baan kunt maken'. Houdt rekening met een afschot van tenminste 1 cm per strekkende meter richting de straat of border om het water goed weg te laten lopen. Eventueel kunt u tussen uw inrit en het trottoir een goot aanleggen voor de beste afwatering.