menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.
*Vrijdag 6 oktober zijn we open tot 11.30 uur vanwege ons teamuitje!

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Welke tuintegels kan ik het beste kiezen?

Aankooptips
Welke tuintegels kan ik het beste kiezen?

De beste tips van Gerda - tekstschrijfster van Bestratingsweb.nl

Er zijn ontzettend veel soorten tuintegels. De eerste vraag die dan ook bovenkomt bij het aanleggen van jouw nieuw tuin is: ‘Wat zijn de beste tuintegels?' In deze blog zetten we alle soorten tuintegels op een rijtje.

Zo krijg jij antwoord op de vraag ‘Welke terrastegel kan ik het beste kiezen?’ en kun je gericht opzoek naar de beste tuintegel voor jou!

Direct naar: Soorten betontegels | Goedkope betontegels | Soorten keramische tegels 


Welke soorten tuintegels zijn er?

'Wij’ van Bestratingsweb.nl bieden je twee soorten tuintegels aan: keramische tegels en betontegels. De belangrijkste verschillen zitten hem dan in de opbouw van de tegel, aanleggemak, onderhoud van de tegel, en de aanschafprijs per vierkante meter. In al deze opties draait het om jouw persoonlijke wensen.
 

De belangrijkste tip van ons: zoek naar niet naar de beste tuintegel, maar zoek naar de beste tuintegel VOOR JOU!  

 Wij willen je helpen in de zoektocht naar de beste tuintegel voor jou! ‘Plezierig contact’ en ‘vriendelijke en goede service': dat is wat onze klanten over ons zeggen. Bij Bestratingsweb.nl sta je er dus niet alleen voor. Graag geven we jou vrijblijvend persoonlijk advies dus bel, mail, app of kom naar onze showtuin! 
 

Welke soorten betontegels zijn er?

De prijzen van betontegels liggen tussen de +/- 20,- en de 65,- per vierkante meter. Dit is natuurlijk niet voor niets. Zo is bijvoorbeeld de samenstelling van het beton bij de ene betontegel anders dan bij de andere. Daarnaast is dit afhankelijk van het formaat, kleurbehoud en de beschermlaag van de tegel.

Iedere fabrikant gebruikt een andere methode qua beschermlagen en geeft dit weer een andere naam. We zetten de betontegels even voor je in categorieën waardoor je een duidelijk beeld krijgt bij wat je kunt verwachten van de tegels. 
 

 WEETJE  Een impregnering is verwerkt in de tegel en een coating is een beschermlaag op de tegel.
 

Betontegels met een geprinte toplaag en een impregnering of coating

Betontegels met een geprint design en een coating zijn zonder twijfel betontegels van de hoogste kwaliteit. We hebben het natuurlijk over de GeoProArte. De tegels binnen deze series hebben prijzen vanaf +/- 44,95. Deze tegels hebben niet alleen een kwaliteit van hoogste plank, maar zijn ook voorzien van een uniek design. Zo kun je binnen deze series kiezen voor betontegels met een motief, een natuursteenlook of een houtlook. Kortom: looks en kwaliteit gaan samen op! 
 

Betontegels met een coating

Deze betontegels hebben vaak geen dessin, maar vallen dankzij de coating wel in de top van de tuintegels. Je moet denken aan een prijsklasse van +/- 30,- tot 50,- euro. Dit betekent natuurlijk ook dat deze betontegels erg onderhoudsarm zijn en een hoge kwaliteit hebben. Wel is de coating soms wat gevoelig voor krassen. De toplaag heeft een dichte en gladde structuur waardoor de tegel een hoge bescherming heeft en vuil zich nauwelijks hecht. De volgende series vallen in deze categorie: Bella Vista, Furora, Axenta
 

Betontegel met een impregnering

De kwaliteit van de impregnering kan per fabrikant verschillen. Met vragen hierover kun je altijd bij ons terecht. Bij onze fabrikant MBI wordt heel overzichtelijk gewerkt met verschillende factoren. Deze hebben hetzelfde principe als de factoren van zonnebrand. Een hogere factor biedt een betere bescherming. Je kunt kiezen uit Factor 15, Factor 25 en Factor 30. Zo heb je de keuze van een toplaag met een enkele beschermlaag tot een toplaag met een dubbele beschermlaag.

Deze betontegels vallen in de prijsklasse van +/- 30,- tot 50,-.  Topseries binnen deze categorie zijn de: 60 Plus Soft Comfort, Estetico, GeoArdesia, GeoColor 3.0 en de GeoStretto
 

Links tegels met een impregnering (mat) en rechts tegels met een coating (glans)
 

Betontegel met een basisbehandeling

De goedkoopste betontegels vind je in deze categorie. Betontegels met een basisbehandeling vallen in de prijsklasse tot ± 30,-. Deze betontegels hebben meestal geen verfijnde toplaag en de structuur van het oppervlak is vrij poreus. Hierdoor is deze betontegel kwetsbaarder en zal vuil zich sneller hechten aan zijn oppervlak. De Metro Trommelsteen, Metro Vlaksteen, Tambour en Schellevis zijn series die binnen deze categorie vallen.
 

Direct naar alle betontegels
 

Tuintegels aanbiedingen

Goedkope betontegels kun je het beste zoeken in de categorie 'betontegels met een basisbehandeling'. Verder hebben we altijd tuintegels in de aanbieding. Wil jij een wat luxere betontegel of keramische tegel voor een klein prijsje? Bekijk dan de aanbiedingen op de pagina Tuintegels aanbieding
 

Welke soorten keramische tegels zijn er?

Keramische tegels: ze zijn er in meerdere soorten en formaten. De verschillen qua prijs in deze categorie zitten hem in de dikte en de resolutie van de dessins. Het voordeel van keramische tegels van 3 cm dik of keramische tegels met een onderlaag is dat je ze gewoon op een zandbed kunt aanleggen. Je kunt kiezen uit de volgende diktes: 

  • Keramische tegels met betonnen onderlaag (3, 4, 6 of 8 cm dik) 
  • Keramische tegels van 3 cm dik  
  • Keramische tegels van 2 cm dik 

Maar waarom zou je voor keramische tegels kiezen? Daar kunnen we kort over zijn. Keramische tegels zijn de meest onderhoudsarme tuintegels die er zijn. Daarnaast is je terras kleurvast en kras- en vlekbestendig.

Wil jij meer weten over keramische tegels en de opties? Lees dan de pagina Keramische tegels. Hier staan alle voor- en nadelen mooi op een rijtje voor je en kun je goed bepalen welke keramische tegel het beste bij jou past.
 

Tuintegels kopen

Als jij terrastegels wilt kopen ben je hier op de juiste plek. Wij helpen je een stukje op weg naar de beste tuintegel voor jou en zijn altijd gemakkelijk bereikbaar. Online je tuintegels kopen hoef je dus niet alleen te doen. Wij staan via mail, telefoon en WhatsApp voor je klaar en voorzien je van aankoop- en aanlegadvies! Wil jij de tuintegels toch even in het echt bekijken? Kom dan naar onze showtuinOok interessant om te lezen

Opritbestrating: wat zijn de mogelijkheden?
Moet je nu klinkers, stenen of toch tegels voor de oprit kiezen? Er zo zoveel keus, maar wat is nou de beste opritbestrating? Wat kost het aanleggen van een oprit en hoe dik moet opritbestrating eigenlijk zijn?
Aankooptips
Hoe maak je een goed zandbed?
Voordat je bestrating kunt aanleggen, maak je een goed zandbed van schoon, wit ophoogzand/straatzand. Hoe je dit doet en wat je nodig hebt, dat lees je in deze blog. Ophoogzand wordt ook wel schoon zand, straatzand of vulzand genoemd. Met al deze benamingen bedoelen we hetzelfde: wit zand dat je gebruikt om een goede basis voor je bestrating te maken.
Aanlegtips
Hoe plaats je opsluitbanden?
Opsluitbanden, ook wel betonbanden genoemd, zorgen ervoor dat je bestrating netjes strak blijft liggen. Het plaatsen van deze opsluitbanden is een secuur klusje. Als je dit goed doet zorg je ervoor dat het daadwerkelijk bestraten gemakkelijker gaat. Daarnaast heb je dan jarenlang plezier van je strakke sierbestrating!
Aanlegtips