menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Ophoogzand, inveegzand en voegmortels

Inveegzand (brekerszand) en voegmortels: al deze producten vind je op deze pagina. Vraag even naar de mogelijkheden voor ophoogzand! Zo maak je een stevige basis voor je bestrating en veeg óf voeg je 'm mooi af met inveegzand of een mortel. Vragen? Stuur gerust een appje!

Reparatiesetjes van 1 kg en emmers voegmortel van 10 kg en 12,5 kg versturen wij zelf met pakketpost (9,50 per pakket). Zwaardere zakken en emmers komen met rechtstreeks transport vanaf de fabrikant (35,- bij Varistone).


 

6 artikelen
  • Inveegzand
Wis alle filters

Direct naar: Ophoogzand | Brekerzand en voegzand | Voegmortels

Zand en voegmiddelen

Bij het aanleggen van bestrating gebruik je voegmiddelen en zand als afwerking en ondergrond. Voor een solide, mooi en onderhoudsvriendelijker resultaat zijn zand en voegmiddelen onmisbaar.
 

Ophoogzand onder je bestrating

Wit / geel ophoogzand noemen we ook wel vulzand of straatzand. Je gebruikt dit om je tuin op te hogen en om een schone basis te maken voor je bestrating. Door schoon straatzand te gebruiken, geef je de groei van onkruid van onderaf minder kans.

Onder een terras of looppad heb je zo'n 10 centimeter ophoogzand nodig. Onder een oprit moet je een laag van 20 centimeter hebben, in combinatie met gebroken puin of grind. Met een bigbag zand kun je ongeveer 10 m2 ophogen met 10 centimeter.
 

Brekerzand of voegzand voor je bestrating

Als je nieuwe terras, stoep of oprit klaar is, moet je de voegen vullen met voegzand. Hiermee leg je de bestrating beter vast. Heel bekend is het zogenaamde brekerzand. Dit is fijn zand met kleine steentjes waarmee je je nieuwe bestrating inveegt.

Daarnaast is er superfijn inveegzand van Varistone: Variquartz. Dit zand is onkruidremmend en omdat het zo fijn is, zakt het makkelijk tussen de voegen weg. Variquartz inveegzand is er bovendien in verschillende kleuren, zodat je dit kunt afstemmen op de kleur van je stenen of tegels.
 

Voegmortel voor je bestrating

Wil je het meest onderhoudsvriendelijke resultaat, kies dan voor het gebruik van een voegmortel. Bij Varistone maken ze voegmortels voor verschillende toepassingen. Over het algemeen geldt dat een voegmortel de voegen tussen je bestrating dicht maakt, uithardt en zo zorgt voor een afgesloten voeg. De voegen zijn wel waterdoorlatend, maar de groei van onkruid wordt heel erg beperkt. Ook mieren kunnen geen zand meer tussen je bestrating omhoog werken.