Gebakken klinkers waalformaat Wienerberger

Wienerberger gebakken klinkers

Wienerberger levert duurzame gebakken klinkers gemaakt van oer-Hollandse rivierklei. Wat je krijgt zijn keramische klinkers van kleurvaste, onderhoudsarme en duurzame kwaliteit! De kleuren van de Wienerberger bestrating wordt in de loop der jaren intensiever en natuurlijker. Met de gebakken dikformaat klinkers of de gebakken waalformaat klinkers is er altijd een formaat dat je in jouw tuin kunt verwerken. Wienerberger heeft met de verschillende collecties, bijvoorbeeld de Wienerberger Designa of Classica, voor elke tuinstijl een passende klinker.

Van laag naar hoog sorteren

1-18 van 87

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kom voor de Beste Deal naar de showtuin in Woudenberg

Deskundig advies door 24 jaar ervaring 2.000 m² inspiratie Zelf alle producten zien & vergelijken

Van laag naar hoog sorteren

1-18 van 87

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tijdloze bestrating van Wienerberger

Wienerberger wil voor elke tuin de perfecte oplossing kunnen bieden. Het is herkenbaar vanuit de tuinstijlen waarop de producties geïnspireerd zijn. Elke klinker heeft zijn eigen collectienaam; de Wienerberger Classica, Wienerberger Designa, Wienerberger Natura en de Wienerberger Vida. Elke serie biedt nét even wat anders. De Classica klinkers kun je beschrijven als traditioneel rustiek. De Designa klinkers voor een rustgevend design. De Natura klinkers voor natuurlijk buitenleven in goede harmonie. En tot slot de Vida klinkers voor de kleurrijke, gezellige en warme tuinuitstraling. Je kunt de verschillende stijlen bekijken in onze showtuin waar alle soorten Wienerberger klinkers te zien zijn.

Hoe worden klinkers gebakken?

Kwaliteit van Wienerberger

Wienerberger straatbakstenen worden op basis van strenge eisen gecontroleerd. Alleen het beste is goed genoeg. De gebakken klinkers worden duurzaam geproduceerd van Nederlandse rivierklei. Wienerberger biedt het grootste assortiment straatbakstenen qua vorm, kleur en formaat. De maatvastheid wordt gegarandeerd door het KIWA keurmerk.

Een unieke uitstraling met gebakken bestrating

Gebakken klinkers hebben een duurzame en lange levensduur. De natuurlijke kleuren zorgen ervoor dat je huis en tuin warmte uitstralen. De gebakken bestrating is uitstekend geschikt voor paadjes, terrassen en opritten. Gecombineerd met mooie groene beplanting is je tuin compleet. 

Uitgebreide mogelijkheden met gebakken bestrating

Bij gebakken bestrating heb je niet alleen keuze in kleur. Je kunt kiezen voor het smalle gebakken waalformaat maar ook voor de robuuste gebakken dikformaat klinkers. Het is net waar je tuin om vraagt. Dit geldt ook voor de verschillende mogelijkheden om de gebakken bestrating te leggen. Ga je voor een standaard halfsteenverband met een rollaagje (omlijsting)? Of ga je voor het tijdloze maar hippe visgraatverband? Wanneer je het visgraatverband toch iets te landelijk vindt dan kun je dit oplossen door de gebakken klinkers in elleboogverband aan te leggen. Toch een scherpe hoek van 45 graden maar wel even een speelse onderbreking van de lijn die bij het halfsteensverband zichtbaar is. In onze showtuin kun je alle mogelijke legvormen van de gebakken bestrating bekijken.

Gebakken bestrating; de meest onderhoudsvriendelijke klinkers

Gebakken bestrating is een natuurproduct. De kwaliteit komt overeen met keramische buitentegels, waarmee je gebakken bestrating uitstekend kunt combineren. De verschillende kleuren komen tot stand tijdens het bakken van de klei. De kleur wordt door de natuur gevormd en zal daardoor nooit uit de toon vallen. Tijdens het bakken van de klinkers wordt de klei zo hard dat er een massieve klinker ontstaat. Deze laten nauwelijks water toe en ook vuil krijgt geen kans op de klinkers. En wel zo prettig; kalkaanslag kan bij gebakken producten niet voorkomen. Wil je gebakken klinkers vergelijken met betonklinkers? Bezoek onze showtuin, dan leggen we het eens naast elkaar.