menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


6 tips om hoogteverschil in je tuin te creëren

 

Hoogteverschil creëren of benutten? Zo doe je het!

Is jouw tuin een (grote) vlakte? Of heb je een tuin met hoogteverschil tussen de ene en de andere kant? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting van deze tuin! We geven je in deze blog tips om een tuin in te richten met hoogteverschil.


 

1. Verhoogd terras aanleggen

Een prachtige manier om een deel van je tuin wat hoger aan te leggen is het maken van een verhoogd terras. Is je tuin langs het huis hoger? Dan kun je het terras daar aanleggen. Maar ook op andere plekken in je tuin kun je een verhoogd terras of een houten vlonder maken. Gebruik hiervoor een rand die bestaat uit één of meerdere lagen stapelblokken.


Bekijk alle stapelblokken:
Alle stapelblokken

2. Zitkuil maken in je tuin

Een andere manier om hoogteverschil te creëren is het maken van een zitkuil. Daarmee ga je juist de diepte in met je terras! Een zitkuil is heel mooi in een robuuste, natuurlijke tuin. Maar het kan ook op een heel strakke en moderne manier. Let wel even op de afwatering, want bij een fikse regenbui wil je niet dat je zitkuil verandert in een vijver.


Bekijk deze tegels:
Schellevis Oud Hollandse Tegel Grijs 60x60x5

3. Borders maken

Een goed gevulde border is een prima onderbreking van je tuin. Behalve hoogteverschil, krijg je met borders en beplanting ook fraaie doorkijkjes! Je kunt ze op vele manieren toepassen: groot, klein, laag, hoog, langs de rand of middenin je tuin.


Bekijk deze stapelblokken:
Wallblock Split Antraciet 10x10x40 cm

4. Trap bouwen in je tuin

Moet je een wat groter hoogteverschil overbruggen, bouw dan een trap in je tuin. Dat kan trouwens ook heel subtiel! Als je bijvoorbeeld je looppad iedere twee of drie meter een stukje lager maakt, creëer je een langzaam verloop van de hoogte.

Bestratingsweb.nl

5. Lager gelegen gazon of grind

Wanneer je je terras en borders omrandt met stapelelementen, kun je een gazon net iets lager leggen. Tien centimeter kan bijvoorbeeld al een duidelijk hoogteverschil opleveren. Een duidelijke rand langs de hoger liggende bestrating accentueert dit. Liever geen gras? Probeer het dan met grind!


 

6. Natuurlijk

Vind je al die stenen materialen maar niets? ;-) Kies er dan voor om hoogteverschil te creëren met je beplanting. In een natuurlijke of mediterrane tuin met organisch gevormde tegels, kun je bijvoorbeeld middenin je tuin een boompje en wat struiken neerzetten.


 Bekijk deze tegels:
GeoArdesia Alivo Riviera

Voorbeeldtuin met hoogteverschil

Hoe makkelijk is het als je een mooie foto van bestrating ziet en meteen de producten kunt bekijken in onze webshop? Daarom staat hieronder een mooie shop the look tuin. Wil je je in real life laten inspireren? Bezoek dan onze showtuin!

 


Shop the look