menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Welke tuintegels zijn krasbestendig?

Aankooptips
Welke tuintegels zijn krasbestendig?

Krassen op je nieuwe terrastegels, dat wil je natuurlijk niet. Of je nu te maken hebt met het schuiven van tuinmeubels, kinderen die enthousiast in de zandbak spelen of kleintjes die volop rondrijden op hun driewieler... Zoek je daarom krasbestendige tuintegels? Wil je weten welke tegels gevoelig zijn voor krassen en welke materialen krasvast zijn? 

In deze blog leggen we je uit welke terrastegels goed bestand zijn tegen krassen. Ook geven we je (aanleg)tips om krassen op je tuintegels te voorkomen.  


Direct naar: Krasbestendigheid betontegels | Krasbestendigheid betontegels met coating | Tuintegels die niet krassen | Krasvaste gebakken klinkers Aanlegtips om krassen te voorkomen | Krassen op nieuwe tegels | Krasbestendige tegels kopen 


Krasbestendigheid en materiaal

De mate waarin tuintegels bestand zijn tegen krassen, is grotendeels afhankelijk van het materiaal dat je kiest. De coating van sommige betontegels is bijvoorbeeld gevoelig voor krassen. Maar keramische tegels en gebakken klinkers zijn zo hard dat je er geen krassen in krijgt.
 

Krasbestendigheid betontegels 

Gewone betontegels hebben wat nadelen. Ze zijn bijvoorbeeld gevoelig voor groene aanslag en de kleur verweert snel. Maar ze hebben ook een groot voordeel: als er krassen op komen slijten die er wel weer uit. Oppervlakkige krassen verdwijnen makkelijk. Betontegels zijn robuust en kunnen gewoon wel tegen een stootje! Dit geldt ook voor betonstenen en betonklinkers.
 

Krasbestendigheid betontegels met coating 

Veel betonnen tuintegels hebben een coating of impregnering. Dit vormt een beschermlaag op de bovenkant van de tegel. Hierdoor is je terras makkelijk schoon te maken. De coating is wel gevoelig voor krassen. Als je bijvoorbeeld met een scherpe punt over de tegels schuift, kun je krassen in de gecoate toplaag krijgen. Eigenlijk kras je dan dus niet direct in de tegel, maar beschadig je de coating.  

 

De Gardenline+ serie: een voorbeeld van terrastegels die door de coating gevoelig zijn voor krassen
 

Tuintegels die niet krassen: keramische tegels 

Zoek je krasbestendige terrastegels, ontdek dan het assortiment keramische buitentegels! Keramiek is een superhard, gebakken materiaal. Door de enorme hardheid zijn deze tegels bestand tegen krassen. Met keramische tegels buiten krijg je dus echt krasvaste terrastegels. 

Bekijk alle keramische tuintegels
 

Krasbestendigheid gebakken klinkers

Ook gebakken klinkers zijn erg goed bestand tegen krassen. Net als keramiek is een kleiklinker van keihard gebakken materiaal. Ideaal om het ontstaan van krassen in je tuinbestrating te voorkomen!

 

Aanlegtips om krassen in je nieuwe tuintegels te voorkomen 

Bij de aanleg van je terras moet je op een paar dingen letten om krassen in je nieuwe tegels te voorkomen.
 

Het belangrijkste: wees zorgvuldig

Werk netjes en ontzie je nieuwe terras zo veel mogelijk. Houd je nieuwe terrastegels vrij van gereedschap, zand en puin.  
 

Til tegels recht omhoog op

Wanneer je de nieuwe terrastegels van de pallet haalt, til ze dan in één beweging recht omhoog op. Schuif ze niet over elkaar heen en voorkom zo krassen. Dat geldt natuurlijk ook als je ze met een kruiwagen of steekkarretje verplaatst of in de tuin weer opstapelt.  
 

Zand en steentjes

Liggen er bij de aanleg zand en steentjes op de tegels, let dan goed op wanneer je over je nieuwe terras loopt. Steentjes en zand onder je schoenen kunnen krassen veroorzaken. 
 

Gereedschap

Let op wanneer je een kruiwagen, stenenknipper, bandenzaag en ander gereedschap gebruikt. Je kunt deze gereedschappen het beste niet óp je nieuwe terras neerzetten. 
 

Krassen op je nieuwe tuintegels 

Heb je tuintegels gekocht bij Bestratingsweb.nl en ontdek je direct bij het openmaken van de pallets dat er krassen op zitten? Dan is er ondanks alle zorgvuldigheid misschien iets niet goed gegaan bij de productie of het transport. Maak in dat geval direct wat foto’s die bewijzen dat de krassen niet ontstaan zijn bij het verwerken van de tegels. Neem snel contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing! In alle gevallen geldt: verwerking = acceptatie.  
 

Krasbestendige tuintegels kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Tijd om te gaan bestellen!

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in onze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appje
 

Bekijk alle keramische tuintegelsOok interessant om te lezen

5 redenen om je vakantiegeld in je tuin te stoppen
Weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen dit jaar? Kijk eens naar buiten... Is jouw tuin al klaar voor de zomer?
Aankooptips
Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?
Gladde tuintegels, dat wil je niet! Een terras dat snel glad wordt, is onveilig en oncomfortabel. We nemen je daarom graag mee in het assortiment om uit te vinden hoe het zit met de stroefheid van tuintegels.
Aankooptips
Hoe maak je een goed zandbed?
Voordat je bestrating kunt aanleggen, maak je een goed zandbed van schoon, wit ophoogzand/straatzand. Hoe je dit doet en wat je nodig hebt, dat lees je in deze blog. Ophoogzand wordt ook wel schoon zand, straatzand of vulzand genoemd. Met al deze benamingen bedoelen we hetzelfde: wit zand dat je gebruikt om een goede basis voor je bestrating te maken.
Aanlegtips