menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Worden keramische tegels glad?

Materialen
Worden keramische tegels glad?

Stroefheid keramische tuintegels

Keramische tuintegels staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Keramiek is onderhoudsarm, kleurvast en vlek- en krasbestendig. Ook lees je vaak dat keramische tegels niet glad worden. Is dat zo? Worden keramische tegels glad?

Keramische tegels worden onder normale omstandigheden inderdaad niet glad! Er is één weersituatie waarin een terras van keramische tegels wel glad kan worden: bij vorst. Als het vriest en het is vochtig komt er namelijk een laagje ijs op de keramische toplaag. Gelukkig kun je strooizout zonder problemen gebruiken, want daar is keramiek tegen bestand.


 

 

Stroefheid keramische buitentegels

Keramische tuintegels hebben een hoge stroefheid. De toplaag wordt niet of nauwelijks glad door (regen)water. En nog een voordeel: groene aanslag hecht zich niet aan de tegel. Je spoelt het er makkelijk af! Je kunt een keramische buitenvloer zelfs simpel schoonmaken met een dweil. Hierdoor heb je veel minder last van gladheid door groene aanslag en algen. 

 

Anti-slip keramische tegels

Terrastegels van keramiek hebben een veilige anti-slip-werking. Ook bij natte weersomstandigheden blijven de tegels behoorlijk stroef, zodat je niet zomaar uitglijdt.

 

Vlakke toplaag vs. toplaag met reliëf

Als je optimaal wilt genieten van een keramisch terras dat niet glad wordt, kun je bij het maken van een keuze opletten of de toplaag helemaal vlak is of een beetje reliëf heeft. Met een tegel die een licht hobbelig reliëf heeft, ben je nóg meer verzekerd van de stroefheid.

Bekijk tegels met een licht reliëf: Kera Twice Unica Grey | Kera Twice Cerabeton Taupe | Geoceramica Weathered Oak Leighfield | Geoceramica Fiordi Fumo | Solostone vtwonen Uni Minerals Grey | Solostone vtwonen Uni Mold Basalt



Ook interessant om te lezen

Hoe maak je een goed zandbed?
Voordat je bestrating kunt aanleggen, maak je een goed zandbed van schoon, wit ophoogzand/straatzand. Hoe je dit doet en wat je nodig hebt, dat lees je in deze blog. Ophoogzand wordt ook wel schoon zand, straatzand of vulzand genoemd. Met al deze benamingen bedoelen we hetzelfde: wit zand dat je gebruikt om een goede basis voor je bestrating te maken.
Aanlegtips
Last van groene aanslag op je tuintegels?
Groene algaanslag. Het is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse tuinen. Vooral in natte en koude periodes ziet je terras er niet fraai uit vanwege de groene aanslag.
Onderhoud
Witte vlekken op je tuintegels? Wat is het?
Witte vlekken op de tegels in je tuin worden veroorzaakt door kalkuitbloei. Dit zie je het meest op donkere betontegels als ze nat zijn. Witte kalkvlekken gaan vanzelf weer weg.
Onderhoud