menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Dé 6 tips voor een landelijke tuin

 

Landelijke tuin aanleggen?

Genieten van het buitenleven in een tuin die leeft! Zo kun je een landelijke tuin omschrijven. Waan je op een mooie boerderij in de natuur, helemaal in je eigen achtertuin. Met fruitbomen, misschien wel kippen of konijnen, weelderige bloemen en zelfs een eigen moestuin? We geven je hier 6 tips om deze landelijke sfeer te creëren!


 

1. Kies voor materialen met karakter

Een goede landelijke tuin brengt je in gedachten naar een sfeervolle boerderij. Daar moet je natuurlijk de juiste materialen bij kiezen. Het belangrijkste is dat de materialen die je uitzoekt karakter moeten uitstralen. Jouw klinkers mogen dus best ogen alsof ze er al een heel leven op hebben zitten. In de perfecte landelijke tuin ga je in gedachten naar vroeger, terwijl je er de toekomst in voor ogen hebt. 

Tip: ga voor grind! Het geknisper onder je voeten maakt jouw landelijke tuin helemaal af! 


2. Zoek bijpassende bestrating

Getrommelde klinkers en stenen sluiten 'naadloos’ aan bij de landelijke tuinstijl. De afgebrokkelde randjes van deze klinkers en stenen dragen bij aan een verouderde look in je tuin. Ook de karakteristieke Oud Hollandse Schellevis tegels passen perfect bij deze tuinstijl. Daarnaast zou je ook nog kunnen kiezen voor een verouderde look op een keramische tegel. Zo heb je wél de verouderde look, maar ook de onderhoudsarme voordelen van het heden. 


Bestratingsweb.nl

3. Kies voor een tuinafscheiding met karakter

Binnen de landelijke tuinstijl wordt er vaak gekozen voor een houten of natuurlijke afscheiding. Een schapenhek en beuken- of buxushaag is dan ook erg populair binnen deze tuinstijl. Stel het je voor in combinatie met grind en de ultieme landelijke look is binnen handbereik. Tip: als je niet de optie hebt voor een hek of haag, kies dan voor een muur van klimop.  


Bestratingsweb.nl

4. Geef de natuur de ruimte

Laat ruimte over voor een gazon en kies voor ronde vormen. Denk aan ronde borders die je tot leven komen door prachtige gekleurde bloemen. Jouw beplanting mag best kleur en vrijheid uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor hortensia's, rozen, een blauwe regen of een boom die in het voorjaar zijn bloesem laat zien.


Bestratingsweb.nl

5. Laat ruimte over voor jouw eigen moestuin

Als er iets perfect past bij de landelijke tuinstijl dan is het wel een moestuin. Lekker zelf je eigen groenten en fruit kweken.

Tip: let er wel goed op waar de ligging van je moestuin is. Je groenten en fruit hebben over het algemeen wel 6 zonuren per dag nodig 


Bestratingsweb.nl

6. Geef je tuin 'letterlijk’ leven

Konijnen, kippen of vissen laten jouw tuin letterlijk tot leven komen. Het verblijf van de kippen of konijn kun je prachtig afrasteren door gebruik te maken van een schapenhek. Een vijver voor vissen kun je mooi vormgeven door gebruik te maken van stapelblokken.


Bestrating voor landelijke tuin kopen

Speciaal voor jou als liefhebber van een landelijke tuin, hebben wij een selectie gemaakt met bestrating die hier helemaal bij past. Ook staan hieronder een paar shop the look tuinen. Wil je je in real life laten inspireren? Bezoek dan onze showtuin!

Bekijk alle landelijke bestrating 


Shop the look

Bestratingsweb.nl