menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe moet je keramische tegels 2 cm dik buiten leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels 2 cm dik buiten leggen?

Aanlegadvies keramische tegels in de tuin:
2 cm dikte |
3 cm dikte | Met onderlaag 


Uitleg en tips van het Bestratingsweb.nl team 

Tegels van keramiek zijn al jarenlang populair binnenshuis. Een vloer van keramische tegels is duurzaam, luxe en oersterk. Bovendien is het designgehalte hoog en heb je keuze uit een enorm assortiment.

Wist je dat je keramische tegels nu ook in de tuin kunt leggen? Daarmee neem je de voordelen van keramiek mee naar buiten! Dat betekent een onderhoudsarm terras, een luxe uitstraling en keuze uit unieke dessins.

Wanneer je kiest voor keramische tegels als tuinbestrating, vraagt de aanleg om een specifieke aanpak. Daarom geven we je in deze blog een stappenplan voor het leggen van keramische tuintegels van 2 centimeter dik.


Keramische tegels 2 cm dik buiten leggen

De meeste tegels van keramiek zijn van zichzelf erg dun: 2 centimeter. Deze tegels kun je daarom alleen leggen in een speciale ondergrond van drainerend split.

Als je dunne keramische tegels op zand legt, komen ze los als het vriest. Dat komt doordat het vocht eronder uitzet als het bevriest, waarna de tegels gaan wiebelen. Ook scheuren dan de voegen.

Je wilt natuurlijk dat je nieuw terras de winter overleeft. Daarom is het belangrijk dat water goed afgevoerd wordt in de ondergrond.
 

Dit heb je nodig om keramische tuintegels te leggen

Ga je aan de slag? Deze materialen heb je nodig. We geven bij alles aan hoeveel je nodig hebt per m².

Deze aantallen hoef je alleen nog maar te vermenigvuldigen met het aantal m² dat jouw terras wordt. Rond de aantallen dan af naar boven (hele zakken) en voilà! 
 

Stappenplan keramische tegels in drainagesplit leggen

Ga je aan de slag met 2 cm dikke keramische tegels leggen in je tuin? Gebruik dan de volgende stappen:

  • Begin met een wit zandbed van 20 centimeter dik als basis;
  • Daar bovenop breng je 8 centimeter drainagemortel aan;
    • De drainagemortel maak je van: fijn split (2 tot 8 millimeter) gemengd met kalkvrij (!) cement (zit er kalk in je cement, dan krijg je kalkuitbloei in de voegen). Wij adviseren Varistone Stabimix
    • De Stabimix en het split meng je in een betonmolen met de verhouding 1:5 (één deel Stabimix, vijf delen split).


 

  • Het drainagesplit stort je op de juiste plek, waarna je het vlak afrijdt;
  • De tegels lijm je direct op het nog natte drainagebeton met een hechtmortel;
     


 

 

 


Alternatieven keramische terrastegels 2 cm dik

Heb je liever keramische tuintegels die makkelijker te leggen zijn? Bekijk dan het assortiment keramische tuintegels 3 cm dik en de collectie keramische tegels met onderlaag

 Keramische buitentegels van 3 centimeter dik en keramische buitentegels met een betonnen onderlaag zijn helemáál ideaal! Deze verwerk je net zoals betontegels, gewoon op een zandbed.



Ook interessant om te lezen

Terras schoonmaken: de do's en dont's
Je terras op een milieuvriendelijke manier schoonmaken? Dat kan! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar schrobben is zelden nodig en je bestrating reinigen kan heel eenvoudig zijn. Je hebt enkel wat tijd, geduld en de juiste schoonmaakspullen nodig. Verder maakt het natuurlijk verschil of je een terras van betontegels hebt of van keramische tegels.
Onderhoud
Verkleuring van tuintegels
Wil je weten waarom bestrating verkleurt? Of welke tuintegels juist níét verkleuren? Alles over het verweren van bestrating, kleurechte mineralen en kleurvaste materialen lees je in deze blog.
Aankooptips
Met je blote voeten op je terras?
Hoe lekker is het om 's zomers met blote voeten buiten te lopen? Voor kinderen die in de zandbad of het opblaasbadje spelen is het ook heerlijk om op blote voetjes door de tuin te struinen. Dan is een terrastegel met voetcomfort heel fijn!
Aankooptips