menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.
 

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


 

Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?

Aankooptips
Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?

Stroefheid van tuintegels

TUINTEGELS ANTISLIP MAKEN OF STROEVE TERRASTEGELS KOPEN?

Gladde tuintegels, dat wil je niet! Een terras dat snel glad wordt, is onveilig en oncomfortabel. We nemen je daarom graag mee in het assortiment om uit te vinden hoe het zit met de stroefheid van tuintegels.

Welke tuintegels hebben een stroeve oppervlakte en welke tegels zijn gevoeliger voor gladheid? Zijn er ook terrastegels met een antislipwerking en kun je tuintegels minder glad maken? Je leest het in deze blog!


Direct naar: Stroefheid tuintegels | Tuintegels die niet glad worden? | Reliëf of een vlak| Gladheid en groene aanslag | Terrastegels stroever maken?Stroefheid tegels ervaren | Stroeve tuintegels kopen


Stroefheid tuintegels

Om te beginnen: er zit een verschil in droog weer en nat weer. Ook speelt groene aanslag een rol bij het glad worden van je tuintegels. Bij droog weer hebben alle tuintegels gewoon een goede stroefheid. Daarom gaan we in op de stroefheid van tuinbestrating bij natte weersomstandigheden. 
 

Tuintegels die niet glad worden? 

Om eerlijk te zijn: die zijn er bijna niet.. Zowel betontegels als keramische tuintegels kunnen glad worden. Op een regenachtige dag ontstaat er een laagje water op je terras, met gladheid tot gevolg. Elke tegel wordt dus in meer of mindere mate glad door nattigheid.  
 

De invloed van reliëf of een vlakke oppervlakte 

Wil je zo stroef mogelijk tegels kopen? Kijk dan naar terrastegels met een subtiel reliëf. Vooral keramische tuintegels met een verfijnd hobbelig structuurtje hebben een goede antislipwerking. Voorbeelden zijn de GeoCeramica Lava Slate, GeoCeramica Industriale Brune, GeoCeramica Industriale Antra, GeoCeramica Irony Industrial Dark, Solostone vtwonen Uni Moon Antracite, Piet Boon Outdoor Blacktile en Stones Slate Piombo. Zoek je een betontegel, kijk dan eens naar de GardenLine+ Structuur Antraciet of GardenLine+ Structuur Grijs. Op tegels met een volledig vlakke toplaag, heb je minder grip.  

 

Tuintegels met een fijn reliëf zorgen voor extra grip
 

Gladheid en groene aanslag 

Vooral op betontegels speelt groene aanslag een rol bij het glad worden van je terras. Een goede waterafvoer voorkomt gladheid en groene aanslag. Zorg daarom voor voldoende afschot in je terras (laat de stoep per strekkende meter, minimaal één centimeter aflopen). Meer over algaanslag lees je in de blog Last van groene aanslag op je tuintegels
 

Terrastegels stroever maken? 

Zoek je een manier om je bestaande terras stroever te maken? Er zijn opties met een antislipcoating waarmee je gladde tuintegels stroef kunt maken. Hier hebben we bij Bestratingsweb.nl geen ervaring mee. We kunnen je natuurlijk wel volop helpen met het vinden van nieuwe, stroeve tuintegels! 
 

Stroefheid tegels ervaren in showtuin 

Wil je de stroefheid van ons assortiment sierbestrating zelf ervaren? Bezoek dan op een regenachtige dag onze showtuin en voel zelf hoe het zit met de gladheid en stroefheid van de verschillende oppervlaktes. Een paraplu staat voor je klaar ;-)  
 


Stroeve tuintegels kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Bij het bestellen van jouw bestratingsmaterialen kun je bij de kenmerken altijd even checken hoe de stroefheid is. Je ziet de sterrenscore bij elk product staan: 

 

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in on ze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appjeMisschien ook interessant om te lezen

Hoe plaats je opsluitbanden?
Opsluitbanden, ook wel betonbanden genoemd, zorgen ervoor dat je bestrating netjes strak blijft liggen. Het plaatsen van deze opsluitbanden is een secuur klusje. Als je dit goed doet zorg je ervoor dat het daadwerkelijk bestraten gemakkelijker gaat. Daarnaast heb je dan jarenlang plezier van je strakke sierbestrating!
Aanlegtips
Wat zijn de voor- en nadelen van keramische tuintegels?
In de bestratingswereld zijn er geen tegels die onderhoudsarmer zijn keramische tegels. Dat is dan ook precies de reden waarom ze zo populair zijn. De grondstof, klei of leem, wordt gebakken op hoge temperatuur en wordt dus keihard. Deze hardheid en zijn dichtheid zijn zonder twijfel de grootste voordelen van de keramische tegel. We zetten de voor- en nadelen even overzichtelijk voor je op een rijtje.
Aankooptips
Welke legverbanden zijn er voor bestrating?
Je zou zeggen dat de kleur en het formaat van je bestrating alles zegt over de sfeer van je tuin. Maar wist je dat ook de manier waarop je het neerlegt de uitstraling bepaalt? Dat kan namelijk op heel veel manieren. Al die verschillende manieren bij elkaar noemen we legverbanden.
Aanlegtips