menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?

Aankooptips
Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?

Stroefheid van tuintegels

TUINTEGELS ANTISLIP MAKEN OF STROEVE TERRASTEGELS KOPEN?

Gladde tuintegels, dat wil je niet! Een terras dat snel glad wordt, is onveilig en oncomfortabel. We nemen je daarom graag mee in het assortiment om uit te vinden hoe het zit met de stroefheid van tuintegels.

Welke tuintegels hebben een stroeve oppervlakte en welke tegels zijn gevoeliger voor gladheid? Zijn er ook terrastegels met een antislipwerking en kun je tuintegels minder glad maken? Je leest het in deze blog!


Direct naar: Stroefheid tuintegels | Tuintegels die niet glad worden? | Reliëf of een vlak| Gladheid en groene aanslag | Terrastegels stroever maken?Stroefheid tegels ervaren | Stroeve tuintegels kopen


Stroefheid tuintegels

Om te beginnen: er zit een verschil in droog weer en nat weer. Ook speelt groene aanslag een rol bij het glad worden van je tuintegels. Bij droog weer hebben alle tuintegels gewoon een goede stroefheid. Daarom gaan we in op de stroefheid van tuinbestrating bij natte weersomstandigheden. 
 

Tuintegels die niet glad worden? 

Om eerlijk te zijn: die zijn er bijna niet.. Zowel betontegels als keramische tuintegels kunnen glad worden. Op een regenachtige dag ontstaat er een laagje water op je terras, met gladheid tot gevolg. Elke tegel wordt dus in meer of mindere mate glad door nattigheid.  
 

De invloed van reliëf of een vlakke oppervlakte 

Wil je zo stroef mogelijk tegels kopen? Kijk dan naar terrastegels met een subtiel reliëf. Vooral keramische tuintegels met een verfijnd hobbelig structuurtje hebben een goede antislipwerking. Voorbeelden zijn de GeoCeramica Lava Slate, GeoCeramica Industriale Brune, GeoCeramica Irony Industrial Dark, Piet Boon Outdoor Blacktile en Stones Slate Piombo. Zoek je een betontegel, kijk dan eens naar de GardenLine+ Structuur Antraciet of GardenLine+ Structuur Grijs. Op tegels met een volledig vlakke toplaag, heb je minder grip.  

 

Tuintegels met een fijn reliëf zorgen voor extra grip
 

Gladheid en groene aanslag 

Vooral op betontegels speelt groene aanslag een rol bij het glad worden van je terras. Een goede waterafvoer voorkomt gladheid en groene aanslag. Zorg daarom voor voldoende afschot in je terras (laat de stoep per strekkende meter, minimaal één centimeter aflopen). Meer over algaanslag lees je in de blog Last van groene aanslag op je tuintegels
 

Terrastegels stroever maken? 

Zoek je een manier om je bestaande terras stroever te maken? Er zijn opties met een antislipcoating waarmee je gladde tuintegels stroef kunt maken. Hier hebben we bij Bestratingsweb.nl geen ervaring mee. We kunnen je natuurlijk wel volop helpen met het vinden van nieuwe, stroeve tuintegels! 
 

Stroefheid tegels ervaren in showtuin 

Wil je de stroefheid van ons assortiment sierbestrating zelf ervaren? Bezoek dan op een regenachtige dag onze showtuin en voel zelf hoe het zit met de gladheid en stroefheid van de verschillende oppervlaktes. Een paraplu staat voor je klaar ;-)  
 


Stroeve tuintegels kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Dan is het tijd om je tuintegels uit te zoeken!

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in on ze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appjeOok interessant om te lezen

Genieten van een onderhoudsarme tuin?
Is in de tuin werken niks voor jou? Wil je vooral genieten en ontspannen in je tuin? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin!
Aankooptips
Welke tuintegels kan ik het beste kiezen?
Er zijn ontzettend veel soorten tuintegels. De eerste vraag die dan ook bovenkomt bij het aanleggen van jouw nieuw tuin is: ‘Wat zijn de beste tuintegels?'. In deze blog zetten we alle soorten tuintegels op een rijtje. Zo krijg jij antwoord op de vraag ‘Welke terrastegel kan ik het beste kiezen?’ en kun je gericht opzoek naar de beste tuintegel voor jou!
Aankooptips
Wat is in-lite en hoe werkt het?
Heb je net je nieuwe tuin aangelegd met de mooiste tegels, meubels en beplanting dan wil je dit natuurlijk ook ‘s avonds kunnen zien. Want zeg nou zelf, in de winter uit je raam kijken naar een donker gat wil niemand. En in de zomer is het ook gezellig als je het weer eens laat maakt met een wijntje op je eigen terras. Zo maar 2 hele belangrijke redenen om te kiezen voor sfeervolle tuinverlichting. En oh ja, het is ook nog eens goed om gespuis op afstand te houden. Die houden niet zo van licht. 
Aankooptips