menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Tuintegels met coating/impregnering?

Aankooptips
Tuintegels met coating/impregnering?

Gecoate tuintegels 

Je wilt een onderhoudsarm terras dat makkelijk schoon te maken is en lang mooi blijft? Kies dan in je nieuwe tuin voor tuintegels met een coating! Daar ga je jarenlang plezier van hebben. 

Ben je het boenen en schrobben van je terras ook zo zat? Wil je nieuwe tuintegels die niet snel vies worden en makkelijk schoon te maken zijn? In deze blog lees je alles over bestrating die beschermd is met een coating.  


Direct naar: Coating op tuintegels | Coating of impregnering? | Voordelen coating | Onderhoud tuintegels met coating | MBI Protection Plus | Tuintegels met coating kopen


Coating op tuintegels 

Gecoate bestrating heeft een beschermlaagje op de bovenkant van de tegel. Door zo’n coating is de toplaag van de tegel verdicht. Het beton is daardoor minder poreus. Zo trekken vocht en vuil nauwelijks in de tegels. De sterkte van de beschermlaag verschilt per serie.  
 

Coating of impregnering? 

De woorden kwamen allebei al voorbij: coating en impregnering. Deze termen worden door elkaar gebruikt. Er zit een technisch verschil in deze soorten beschermlagen. Een impregnering is een middel ín de tegel en zorgt zo voor een verdichting en bescherming van het beton tegen vuil. De tegel houdt zijn eigen betonnen look.

Een coating is een laag die echt op de bovenkant van de tegel ligt. De tegel krijgt hier een luxe glans van. Ook belangrijk om te weten: een coating is krasgevoeliger dan een impregnering. 
 

Voordelen beschermlaag  

Een beschermende impregnering of coating is vooral fijn voor het onderhoud van je tuin. Gecoate/geïmpregneerde bestrating blijft langer schoon. Krijg je in vochtige en koude periodes toch last van vuil en groene aanslag, dan kun je de tegels altijd makkelijk schoonmaken.  

Knoei je een keertje op je terras van gecoate of geïmpregneerde tegels, dan kun je de vlekken goed wegkrijgen als je dit direct schoonmaakt. Gebruik gewoon een doek die goed nat is, zonder (agressieve) schoonmaakmiddelen.

 

 

Geknoeid? Vlekken trekken niet direct in je tuintegels met impregnering!
 

Onderhoud tuintegels met coating 

Gecoate bestrating is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Dat zit zo: tuintegels met een impregnering of coating zijn extra verdicht. Daardoor trekken vocht en vuil minder in. Dit vertraagt de groei van groene algaanslag: je terras wordt minder (snel) groen.

Het ontstaan van groene aanslag is afhankelijk van factoren zoals de ligging in de zon of in de schaduw, vocht en droogte en of je zo nu en dan veegt. Het kan dus zijn dat er ondanks de beschermde toplaag, toch aanslag op je terras ontstaat.

Het grote voordeel van de coating is dan dat je weinig moeite hoeft te doen om je bestrating schoon te krijgen. Gebruik een groeneaanslagreiniger en je terras is snel weer als nieuw! 
 

MBI Protection Plus 

Fabrikant MBI behandelt bijna het hele assortiment met de Protection Plus bescherming. Deze impregnering zorgt ervoor dat jouw terras lang mooi blijft en onderhoudsarm wordt!

 

Vocht en vuil trekken niet in je gecoate terrastegels
 

Impregnering Factor 15 

Behalve de trommelstenen heeft alle MBI-bestrating minimaal Protection Plus factor 15. Deze bescherming verwerkt MBI in het materiaal tijdens de productie. Dit biedt een basisbescherming. Je tegels nemen hierdoor minder vuil op en zijn makkelijker schoon te maken.  
 

Impregnering Factor 25 

De tegels uit de collectie GeoSteen hebben een Protection Plus factor 25. Dit is een dubbele impregnering die de toplaag verdicht. Met deze factor 25 bescherming houden de betontegels hun eigen uitstraling. De impregnering verdiept de kleur en zorgt voor een lage opname van vuil. Je terras is makkelijk schoon te maken met deze tegels.  
 

Impregnering Factor 30 

MBI-bestrating met Protection Plus factor 30 hebben ook een dubbele impregnering. Door de tweede laag pas 24 uur na de productie aan te brengen, ontstaat een supergoed verdichte toplaag. Ook krijgen de tegels een mooie satijnglans. Je terras is erg makkelijk schoon te maken én ziet er chique uit. 


Tuintegels met coating kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Bij het bestellen van jouw bestratingsmaterialen kun je bij de kenmerken altijd even checken hoe sterk de beschermlaag is.

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in on ze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appje

 

Bekijk direct alle gecoate tuintegels

Ook interessant om te lezen

Worden keramische tegels glad?
Keramische tuintegels staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Keramiek is onderhoudsarm, kleurvast en vlek- en krasbestendig. Ook lees je vaak dat keramische tegels niet glad worden. Is dat zo? Worden keramische tegels glad?
Materialen
Opritbestrating: wat zijn de mogelijkheden?
Moet je nu klinkers, stenen of toch tegels voor de oprit kiezen? Er zo zoveel keus, maar wat is nou de beste opritbestrating? Wat kost het aanleggen van een oprit en hoe dik moet opritbestrating eigenlijk zijn?
Aankooptips
Waterdoorlatende bestrating: wat zijn de opties?
Waterdoorlatende bestrating is erg in opkomst en past erg goed in een groene, ecologische en of duurzame tuin. Grastegels zijn hierbij een veel gekozen optie. Perfect om wél verharding te creëren, maar niet een heel oppervlak dicht te leggen. Met waterdoorlatende kan regenwater gewoon in de grond zakken en dat is natuurlijk goed voor het milieu.
Aankooptips