Gecoate terrastegels schoonmaken

Terrastegels met een coating of impregnering

Bestrating met een coating of een impregnering is bestand tegen weersinvloeden, opname van vocht en vuil, is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ideaal dus! Want gecoate terrastegels blijven mooi en zijn makkelijk schoon te maken, wanneer er toch vuil op dreigt te komen. De onderstaande tuintegels van Bestratingsweb.nl zijn allemaal gecoat of geïmpregneerd. Meer weten? Vraag het onze adviseurs via de chat, mail of telefoon, of lees eerst zelf meer over bestrating met een coating!

Van hoog naar laag sorteren

1-18 van 329

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Snelle bezorging binnen 2-5 werkdagen

Gratis bezorging vanaf € 1.000,- Kies zelf uw voorkeursdatum Bezoek onze grote showtuin!

Van hoog naar laag sorteren

1-18 van 329

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Gecoate terrastegels en geïmpregneerde bestrating

Betonbestrating gaat jarenlang mee, maar blijft het al die jaren ook mooi? Een coating of impregnering verhoogt de duurzaamheid betontegels! Uw bestrating is beter bestand tegen weersinvloeden, vlekken en groene aanslag.

Verschil gecoate of geïmpregneerde bestrating

Wat is het verschil tussen terrastegels die gecoat zijn en tegels die geïmpregneerd zijn? Bestrating met een coating is beschermd met een laag die de oppervlakte van de tegel verdicht. Deze coating wordt op de oppervlakte van de bestrating aangebracht. Dit gebeurt na de productie van de tegels.

Een impregnering wordt in de bestrating aangebracht. De bescherming werkt dan van binnenuit. Dit gebeurt tijdens de productie van de tegels. Bij een coating én bij een impregnering worden de tegels minder poreus en trekt vuil en vocht véél minder in de terrastegels.

Geïmpregneerde bestrating (of: gecoat)

De termen gecoat en geïmpregneerd vallen op Bestratingsweb.nl onder één noemer. Zowel gecoate als geïmpregneerde bestrating heeft als eigenschap dat het beschermd is tegen de opname van vocht en vuil. Een coating op terrastegels zorgt ervoor dat vuil en vocht op de tegel blijft liggen. Als u zorgvuldig en snel vuil schoonmaakt, is de kans op vlekken in uw gecoate betonbestrating heel minimaal.

De coating van betontegels heeft dezelfde werking als de impregnering van betontegels: Vuil afstoten en zorgen dat u vuil makkelijk van uw terrastegels kunt verwijderen.

De kwaliteit van gecoate en geïmpregneerde bestrating

De fabrikanten van de verschillende soorten bestrating ontwikkelen zich meer en meer. Daardoor is het assortiment van gecoate en geïmpregneerde bestrating groter dan ooit! De kwaliteit van gecoate en geïmpregneerde bestrating wordt u nauwelijks of niet uitgelegd. Toch is het niet zo dat alle coatings of impregnaties even goed zijn. Het verschil is zélfs te zien. Komt u het bekijken in onze showtuin? We helpen u graag met het kiezen van de juiste geïmpregneerde bestrating, die aansluit op uw wensen.