menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.
 

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


 

Tuintegels met coating/impregnering?

Aankooptips
Tuintegels met coating/impregnering?

Gecoate tuintegels 

TERRASTEGELS MET BESCHERMLAAG KOPEN? 

Je wilt een onderhoudsarm terras dat makkelijk schoon te maken is en lang mooi blijft? Kies dan in je nieuwe tuin voor tuintegels met een coating! Daar ga je jarenlang plezier van hebben. 

Ben je het boenen en schrobben van je terras ook zo zat? Wil je nieuwe tuintegels die niet snel vies worden en makkelijk schoon te maken zijn? In deze blog lees je alles over bestrating die beschermd is met een coating.  


Direct naar: Coating op tuintegels | Coating of impregnering? | Voordelen coating | Onderhoud tuintegels met coating | MBI Protection Plus | Tuintegels met coating kopen


Coating op tuintegels 

Gecoate bestrating heeft een beschermlaagje op de bovenkant van de tegel. Door zo’n coating (ook wel impregnering genoemd) is de toplaag van de tegel verdicht. Het beton is daardoor minder poreus. Zo trekken vocht en vuil nauwelijks in de tegels. De sterkte van de beschermlaag verschilt per serie.  
 

Coating of impregnering? 

De woorden kwamen allebei al voorbij: coating en impregnering. Deze termen worden door elkaar gebruikt. Er zit een technisch verschil in deze soorten beschermlagen. Een impregnering trekt vooral in de tegel en zorgt zo voor een verdichting en bescherming van het beton tegen vuil. De tegel houdt zijn eigen betonnen look. Een coating is een laag die echt op de bovenkant van de tegel ligt. De tegel krijgt hier een luxe glans van. Ook belangrijk om te weten: een coating is krasgevoeliger dan een impregnering. 
 

Voordelen beschermlaag  

Een beschermende impregnering of coating is vooral fijn voor het onderhoud van je tuin. Gecoate bestrating blijft langer schoon. Krijg je in vochtige en koude periodes toch last van vuil en groene aanslag, dan kun je gecoate tegels altijd makkelijk schoonmaken.  

Knoei je tijdens een zomers avondje barbecueën met saus of komt bijvoorbeeld rode wijn op je tegels terecht? Pak er dan direct een natte doek bij en maak je terras probleemloos schoon! Door de beschermde toplaag krijg je deze vlekken helemaal weg. Doe dit altijd zo snel mogelijk.

 

 

Geknoeid? Vlekken trekken niet direct in je tuintegels met impregnering!
 

Onderhoud tuintegels met coating 

Gecoate bestrating is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Dat zit zo: tuintegels met een impregnering of coating zijn extra verdicht. Daardoor trekken vocht en vuil minder in. Dit vertraagt de groei van groene algaanslag: je terras wordt minder (snel) groen. Het ontstaan van groene aanslag is afhankelijk van factoren zoals de ligging in de zon of in de schaduw, vocht en droogte en of je zo nu en dan veegt. Het kan dus zijn dat er ondanks de beschermde toplaag, toch aanslag op je terras ontstaat. Het grote voordeel van de coating is dan dat je weinig moeite hoeft te doen om je bestrating schoon te krijgen. Gebruik een groeneaanslagreiniger en je terras is snel weer als nieuw! 
 

MBI Protection Plus 

Fabrikant MBI behandelt bijna het hele assortiment met de Protection Plus bescherming. Deze impregnering zorgt ervoor dat jouw terras lang mooi blijft en onderhoudsarm wordt!

 

Vocht en vuil trekken niet in je gecoate terrastegels
 

Impregnering Factor 15 

Behalve de trommelstenen heeft alle MBI-bestrating minimaal Protection Plus factor 15. Deze bescherming verwerkt MBI in het materiaal tijdens de productie. Dit biedt een basisbescherming. Je tegels nemen hierdoor minder vuil op en zijn makkelijker schoon te maken.  
 

Impregnering Factor 25 

De tegels uit de collectie GeoSteen hebben een Protection Plus factor 25. Dit is een dubbele impregnering die de toplaag verdicht. Met deze factor 25 bescherming houden de betontegels hun eigen uitstraling. De impregnering verdiept de kleur en zorgt voor een lage opname van vuil. Je terras is makkelijk schoon te maken met deze tegels.  
 

Impregnering Factor 30 

MBI-bestrating met Protection Plus factor 30 hebben ook een dubbele impregnering. Door de tweede laag pas 24 uur na de productie aan te brengen, ontstaat een supergoed verdichte toplaag. Ook krijgen de tegels een mooie satijnglans. Je terras is erg makkelijk schoon te maken én ziet er chique uit. 


Tuintegels met coating kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Bij het bestellen van jouw bestratingsmaterialen kun je bij de kenmerken altijd even checken hoe sterk de beschermlaag is. Je ziet de sterrenscore bij elk product staan: 
 


 

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in on ze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appje

 

Bekijk direct alle gecoate tuintegels60Plus Soft Comfort Ivory 30x60x6 cm

60Plus Soft Comfort Ivory 30x60x6 cm

 • Populaire serie
 • Met extra coatinglaag
 • Onderhoudsvriendelijk
28,
95
Uit voorraad leverbaar
60Plus Soft Comfort Nero 60x60x6 cm

60Plus Soft Comfort Nero 60x60x6 cm

 • Populaire serie
 • Met extra coatinglaag
 • TOP product Excluton
28,
95
Momenteel niet op voorraad
GardenLine+ Vlak Antraciet 60x60x4 cm

GardenLine+ Vlak Antraciet 60x60x4 cm

 • Met extra coating
 • Zacht aan je voeten
 • Populair in kleur en formaat
32,
95
Uit voorraad leverbaar
Furora Premium Antraciet 60x60x4 cm

Furora Premium Antraciet 60x60x4 cm

 • Voorzien van coating
 • Tuinvisie TOP kwaliteit
 • Verdichte toplaag
35,
95
Uit voorraad leverbaar


Misschien ook interessant om te lezen

Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?
Gladde tuintegels, dat wil je niet! Een terras dat snel glad wordt, is onveilig en oncomfortabel. We nemen je daarom graag mee in het assortiment om uit te vinden hoe het zit met de stroefheid van tuintegels.
Aankooptips
Verkleuring van tuintegels
Wil je weten waarom bestrating verkleurt? Of welke tuintegels juist níét verkleuren? Alles over het verweren van bestrating, kleurechte mineralen en kleurvaste materialen lees je in deze blog.
Aankooptips
Hoe moet je keramische tegels 2 cm dik buiten leggen?
Tegels van keramiek zijn al jarenlang populair binnenshuis. Een vloer van keramische tegels is duurzaam, luxe en oersterk. Bovendien is het designgehalte hoog en heb je keuze uit een enorm assortiment.
Aanlegtips