menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Zomervakantie
Van maandag 9 augustus t/m zaterdag 14 augustus zijn we gesloten.

 

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


 

Verkleuring van tuintegels

Aankooptips
Verkleuring van tuintegels

Tuintegels die (niet) verkleuren

ANTWOORD OP JOUW VRAGEN

Wil je weten waarom bestrating verkleurt? Of welke tuintegels juist níét verkleuren? Alles over het verweren van bestrating, kleurechte mineralen en kleurvaste materialen lees je in deze blog.

In deze blog staan de meest gestelde vragen én de antwoorden daarop. Zo kun je een goede keuze maken bij het kopen van tuintegels. Want je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe, antraciete tuintegels na een paar maanden grijs en grauw zijn geworden.


Direct naar: Waarom verkleuren tuintegels? | Welke betontegels verkleuren niet? | Tuintegels die niet verkleuren


 

Waarom verkleuren tuintegels?

Tuintegels die verkleuren zijn altijd betontegels. Beton heeft als eigenschap dat de kleur vervaagt door de invloed van zonlicht. Aangezien je tuintegels buiten liggen, hebben de weersinvloeden altijd effect op de uitstraling van de tegels in de loop der jaren. 

 

Welke betontegels verkleuren niet?

De afgelopen jaren zijn betontegels enorm ontwikkeld. Innovaties zoals impregneringen en coatings deden hun intrede. Daardoor zijn veel betontegels tegenwoordig veel beter bestand tegen de invloed van zonlicht. Dat helpt heel goed tegen verkleuring. Bij coatings en impregneringen geldt over het algemeen: hoe hoger het bedrag per m2, hoe beter het kleurbehoud. Je kunt dan ook praten over een prima investering! ;-)
 

Natuurlijke mineralen

100% kleurvast zijn betontegels nooit. Daarom zeggen wij altijd 'betontegels die nauwelijks verkleuren'. Veel betonnen tuintegels hebben een toplaag met natuurlijke mineralen. Die zorgen voor een kleurbehoud dat je bij gewone betontegels niet tegenkomt. 

Een bekende en grote collectie betontegels met natuurlijke toplaag is de GeoSteen van MBI. Hieronder vallen bijvoorbeeld de lijnen GeoStretto, GeoArdesia, GeoAntica en GeoColor. Deze betontegels hebben een deklaag waarin kleurechte, natuurlijke mineralen zitten. Dit noemen we ook wel natuursteengranulaat. Dit is fijngemalen materiaal van bijvoorbeeld schelpen en kiezels. Deze toplaag is veel beter verdicht en verfijnd, zodat vocht en vuil er niet in trekken. En door het natuurlijke materiaal dat in het beton verwerkt is, blijft kleur erg lang mooi.

 

Betontegels uit de collectie GeoSteen hebben een toplaag van natuurlijke mineralen

 

Tuintegels die niet verkleuren

Wil je tuintegels die echt niet verkleuren, dan moet je het materiaal keramiek ontdekken! Keramische tuintegels zijn van zeer hard, gebakken materiaal. De keramische tuintegels zijn 100% kleurvast. 
 

Kleurvaste GeoCeramica tuintegels

Waar het leggen van gewone keramische tegels arbeidsintensief en duur is, kun je de GeoCeramica tuintegels (met betonnen onderlaag) gewoon op een zandbed leggen. Dit zijn tuintegels die echt niet verkleuren. 

ONTDEK GEOCERAMICA 

 

Verkleuren tuintegels antraciet

Antraciete tuintegels zijn berucht als het gaat om verwering. Dacht je een chique resultaat te hebben met een zwart/antraciet terras, ziet het er na een paar jaar niet meer uit.. Door de donkere kleur zijn antraciete tuintegels inderdaad gevoelig voor verkleuring. 

We helpen je graag op weg met een paar tuintegels antraciet/zwart die een goed kleurbehoud hebben of zelfs 100% kleurvast zijn!
 

GeoStretto Milano

Deze betontegel uit de collectie GeoSteen van MBI heeft een toplaag met natuurlijke mineralen. Daardoor blijft ie superlang zijn donkere kleur behouden! Bekijk de GeoStretto Milano.
 

GeoColor 3.0 Dusk Black

Ook deze tegels komen uit de GeoSteencollectie. Dat betekent ook hier een perfect kleurbehoud door de natuurlijke mineralen in de toplaag. De GeoColor 3.0 Dusk Black tegels herken je aan hun natuurlijke en tikkeltje robuuste look.
 

GeoCeramica Impasto Negro

De keramische tegel GeoCeramica Impasto Negro is een kleurvaste tuintegel met een antraciet natuursteenlook. Verkrijgbaar in verschillende formaten! Bekijk deze tegel.
 

GeoCeramica Concreet Black

Zoek je een stoere, betonlook tuintegel die niet verkleurt, bekijk dan de GeoCeramica Concreet Black! Deze is er in 60x60-formaat en 80x80-formaat. Je tuin krijgt een stoere uitstraling met deze kleurbehoudende tegel.


Tuintegels met goed kleurbehoud kopen

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Bij het bestellen van jouw bestratingsmaterialen kun je bij de kenmerken altijd even checken hoe het kleurbehoud van de tegels is. Je ziet de sterrenscore bij elk product staan:


 

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in onze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appjeMisschien ook interessant om te lezen

Welke tegels kunnen op de oprit?
Wanneer je een oprit gaat bestraten, moet je goed weten welke tegels je kunt gebruiken. Er zijn tegels die geschikt zijn als opritbestrating, maar ook tegels die het minder fijn vinden als jij je auto erop zet.
Aankooptips
Hoe maak je een goed zandbed?
Voordat je bestrating kunt aanleggen, maak je een goed zandbed van schoon, wit ophoogzand/straatzand. Hoe je dit doet en wat je nodig hebt, dat lees je in deze blog. Ophoogzand wordt ook wel schoon zand, straatzand of vulzand genoemd. Met al deze benamingen bedoelen we hetzelfde: wit zand dat je gebruikt om een goede basis voor je bestrating te maken.
Aanlegtips
Last van groene aanslag op je tuintegels?
Groene algaanslag. Het is een veelvoorkomend probleem in Nederlandse tuinen. Vooral in natte en koude periodes ziet je terras er niet fraai uit vanwege de groene aanslag.
Onderhoud