menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Wat is GeoCeramica?

Materialen
Wat is GeoCeramica?

Uitleg van Gerda - tekstschrijfster van Bestratingsweb.nl

GeoCeramica is een serie keramische tuintegels. De tegels bestaan uit een keramische toplaag en een betonnen onderlaag. Dankzij deze constructie zijn deze keramische tegels geschikt voor buiten en zeer eenvoudig te leggen.

Niet voor niets dat GeoCeramica tegels de meest verkochte keramische tegels van dit moment zijn. Vele tuinliefhebbers genieten al naar volle tevredenheid van GeoCeramica! In deze blog lees je alles over GeoCeramica en de opties. 


Direct naar: alle GeoCeramica tegels

GeoCeramica: keramische tegels met een betonnen onderlaag

GeoCeramica tegels hebben een betonnen onderlaag: Stabikorn. Deze onderlaag is 3 centimeter dik. Bij de GeoCeramica 2Drive en HD serie is deze laag zelfs 6 of 8 centimeter dik.
 

 De Stabikorn-laag is met Aquaferm lijmpasta onlosmakelijk verbonden aan de keramische toplaag. Hierdoor is deze ijzersterke verbinding bestand tegen vorst, hitte en vocht.
 

Dankzij deze betonnen onderlaag kun je GeoCeramica tegels eenvoudig op een zandbed aanleggen. Dit in tegenstelling tot keramische tegels van 2 centimeter dik. Bij GeoCeramica tegels ervaar je dus niet alleen aanleggemak, maar hou je ook de verwerkingskosten relatief laag. Zo bespaar je op de kosten van de fundering, maar ook op de arbeidsuren die hiervoor nodig zijn.
 

Voordelen van de betonnen onderlaag

  • Maatvaste tegels
  • Aanleggen op een zandbed
  • Bescherming van de tegels door afstandhouders
  • Strakke en onderhoudsarme voegen dankzij de voegmortel
  • Bestand tegen hitte, vorst en vocht   
     

GeoCeramica tegels zijn onderhoudsarm en duurzaam

Hoogwaardig Italiaans keramiek: daaruit bestaat de toplaag van de GeoCeramica. Deze topkwaliteit keramische tegels worden speciaal voor onze fabrikant MBI gefabriceerd en volledig gerectificeerd. Je mag dus wel wat verwachten van deze tegels.

We zetten de voordelen van de keramische toplaag even voor je op een rijtje: 

  • Gegarandeerd kleurvast
  • Slijtvaste keramische toplaag
  • Kras- en vlekbestendig
  • Vuil hecht zicht nauwelijks aan de tegels
  • Erg gemakkelijk schoon te maken
     

GeoCeramica tegels zijn gemakkelijk schoon te maken

GeoCeramica tegels zijn erg eenvoudig schoon te maken. Vuil en groene aanslag hecht zich namelijk nauwelijks aan de keramische toplaag. GeoCeramica maak je dus simpel schoon met water en de bezem.
 

 TIP  Wanneer dit niet voldoende is kun je warm water of een groene-aanslag-reiniger gebruiken.
 

Verder heb je vrijwel geen onderhoud aan deze kras- en vlekbestendige tegels. Kortom: minimaal onderhoud en maximaal genieten! Meer weten over het reinigen van GeoCeramica? Lees de blog ‘Hoe keramische tegels schoonmaken?’.
 

Soorten GeoCeramica

Met GeoCeramica kun je je hele tuin aanpakken. Zo kun je de gewone GeoCeramia gebruiken voor het aanleggen van een terras of looppad. Daarnaast kun je voor de oprit de GeoCeramica 2Drive (6 cm dik) of de GeoCeramica HD gebruiken. De GeoCeramica HD serie is, met zijn 8 centimeter dikte, zelfs zwaar belastbaar.

Kortom: je kunt prachtig één stijl doortrekken in heel je tuin! 
 

Bekijk alle GeoCeramica
 

Behalve de verschillen qua toepassing heb je ook keuze uit een ruim assortiment qua designs. Zo heeft GeoCeramica tegels met een houtlook, natuursteenlook, betonlook of bijvoorbeeld met een motief. Daarnaast kun je kiezen uit formaten van 60x60 cm en 80x80 cm tot 100x100 cm. Bij GeoCeramica houtlooktegels worden over het algemeen langwerpige formaten van 30x120 cm gebruikt.
 

GeoCeramica kopen

Wil jij GeoCeramica tegels gaan kopen? Dan sta je er bij Bestratingsweb.nl niet alleen voor. Wij staan van maandag tot zaterdag voor je klaar en zijn via mail, telefoon en Whatsapp bereikbaar. Zo voorzien we jou persoonlijk van al het nodige aankoop- en aanlegadvies.

Het grootste deel van deze tegels in onze showtuin zijn GeoCeramica tegels!
 

Twijfel je nog of wil je alle opties graag in het echt bekijken? Kom dan naar onze showtuin. Hier kun je van alle designs stalen bekijken in de GeoCeramica-bieb. Daarnaast ligt de GeoCeramica tegels er letterlijk aan je voeten!
 


In onze GeoCeramica-bieb kun je alle beschikbare kleuren ontdekken!



GeoCeramica Aspen Basalt 100x100x4 cm
In showtuin

GeoCeramica Aspen Basalt 100x100x4 cm

Uit voorraad leverbaar
99,
95
GeoCeramica Ambiente Antracite 60x60x4 cm

GeoCeramica Ambiente Antracite 60x60x4 cm

Momenteel niet op voorraad
76,
95
GeoCeramica Ambiente Greige 60x60x4 cm
In showtuin

GeoCeramica Ambiente Greige 60x60x4 cm

Uit voorraad leverbaar
76,
95


Ook interessant om te lezen

Wat moet je kiezen: Keramische tegels 2 cm, 3 cm of op beton?
Wanneer je een beetje thuis bent in de wereld van tuintegels dan weet je het wel: Je moet keramiek hebben! Maar waarom dan? Als je wilt weten welk soort je moet kiezen en wat de voordelen zijn dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je hier alles over keramische terrastegels.
Aankooptips
Waarom tuintegels voegen met voegmortel?
Jouw tuintegels voegen met voegmortel is zeker een goed idee, want van alle ergernissen in de tuin is onkruid tussen je tegels toch wel een hele grote.
Aankooptips
Verkleuring van tuintegels
Wil je weten waarom bestrating verkleurt? Of welke tuintegels juist níét verkleuren? Alles over het verweren van bestrating, kleurechte mineralen en kleurvaste materialen lees je in deze blog.
Aankooptips