menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Welke tegels kunnen op de oprit?

Aankooptips
Welke tegels kunnen op de oprit?

Wanneer je een oprit gaat bestraten, moet je goed weten welke tegels je kunt gebruiken. Er zijn tegels die geschikt zijn als opritbestrating, maar ook tegels die het minder fijn vinden als jij je auto erop zet.

We leggen je in deze blog uit welke tegels geschikt zijn voor de oprit. Daarnaast hebben we de belangrijkste eigenschappen van een oprittegel overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.  

Heel veel soorten tegels kun je gebruiken voor de oprit. Maar niet alle bestrating is hiervoor geschikt. De dikte, de afmetingen en het legverband maken het verschil.

Direct naar het assortiment oprittegels


Welke tegels zijn geschikt voor de oprit?

Er zijn twee soorten oprittegels. Je kunt je kiezen voor betontegels of voor keramische tegels. Toch kun je niet zomaar elke willekeurige tegel op de oprit leggen. Bij het uitzoeken van oprittegels moet je namelijk op de volgende punten letten: 

  • Ze moeten minimaal 6 cm dik zijn 
  • Ze moeten maximaal 60x60 cm groot zijn  
  • Tegels groter dan 60x60 cm moeten dikker dan 6 cm zijn of een wapeningsnet hebben 
  • Ze moeten afstandhouders hebben (Wanneer de randen van de tegels strak tegen elkaar aan liggen zullen deze afbrokkelen door de beweging die de auto veroorzaakt.) Wij hebben ons assortiment oprittegels hierop geselecteerd. 
  • Een facetrand is aanbevolen 
  • De voeg tussen de tegels moet minimaal 2 cm breed zijn 

Interessant weetje! Schellevis tegels hebben geen afstandhouders in vorm van een hobbel. Deze tegels hebben een heel subtiele schuine afloop waardoor de tegelranden nooit strak tegen elkaar aan liggen.  
 

Oprit van Schellevis tegels
Wil je tegels leggen op je oprit? Bij 6 cm dikte is het maximale formaat 60x60 cm. Grotere tegel? Dan moet de tegel dikker zijn dan 6 cm.
 

Wat is de minimale dikte van tegels voor de oprit?

Het belangrijkste criterium bij de vraag welke tegels geschikt zijn voor de oprit is de dikte. De dikte van opritbestrating is belangrijk vanwege het gewicht van auto's die erop komen te staan. De dikte van tegels voor de oprit moet minimaal 6 centimeter zijn, dan zijn ze sterk genoeg om je auto te dragen.  

Behalve de dikte is er nog een belangrijke eigenschap van opritbestrating. Wanneer je kiest voor tegels, mogen ze maximaal 60x60 centimeter zijn. Wil je grotere tegels op je oprit? Dat kan alleen als ze dan ook dikker dan 6 centimeter zijn. 
 

Keramische tegels op de oprit
 

Keramische tegels voor de oprit

Er zijn ook keramische tegels die je als opritbestrating kunt gebruiken. Deze keramische tegels hebben een betonnen onderlaag die in de opritbestendige series 6 of 8 centimeter dik is. Ga je voor keramiek op de oprit? Dan creëer je gegarandeerd een onderhoudsvriendelijke en luxe oprit. Bekijk direct alle keramische tegels voor de oprit
 

Betontegels voor de oprit 

Betontegels zijn vanaf 6 centimeter dikte sterk genoeg om je auto te dragen. In de categorie betonnen oprittegels heb je een ruime keuze uit formaten. Deze lopen uiteen van 20x30 en 60x60 formaten tot tegels van wel 100x100 of 50x100 centimeter groot. Daarnaast zijn er tal van kleuren beschikbaar. Zo is er in deze categorie altijd wel een passende keuze.  
 

Direct naar het assortiment oprittegelsOprit-Steen Icey Blue Banenverband

Oprit-Steen Icey Blue Banenverband

Voorraadstatus op aanvraag
51,
95
m2