menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Aanlegadvies keramische tegels in de tuin:
2 cm dikte |
3 cm dikte | Met onderlaag 


Uitleg en tips van Isaäc - online verkoopadviseur van Bestratingsweb.nl

Keramische terrastegels van 3 centimeter dik kun je op een stevig zandbed leggen. En dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele, dunnere keramische tuintegel. Die vraagt namelijk om een veel lastiger aanlegproces.

En het voordeel ten opzichte van keramische tegels met onderlaag? Keramiek van 3 centimeter dik is goedkoper, omdat het productieproces eenvoudiger is. Het is immers een 'full body' keramische tegel.


Full body keramische terrastegels

Een stukje geschiedenis: na de geweldige introductie van keramiek met een onderlaag van beton, steeg de populariteit van keramische tegels enorm. Het aanleggen van een keramische terrasvloer werd ineens een stuk goedkoper, door het eenvoudige aanlegproces.

De productiekosten voor deze tegels werden echter wel groter, doordat er twee productieprocessen aan te pas komen. Al snel kwam ook daar weer een oplossing voor: 'full body' keramische tegels. Full wattes? Een volledig tegel van keramiek, met een dikte van 3 centimeter. Dik genoeg om een stabiel terras te vormen. En qua aanschaf tot wel 25,- per m² goedkoper dan een keramische tegel met onderlaag.
 

Stappenplan keramische tegels 3 cm dik leggen

Het leggen van full body keramiek is ‘heel makkelijk’. Tenminste, als je weet hoe je gewone tegels aanlegt. Veel mensen laten dit nog steeds over aan de hovenier of stratenmaker. Maar ben je een beetje handig of heb je eerder tegels gelegd dan is deze klus prima te doen! 
 

 • Zorg voor een goed zandbed;
 • Meng aanvullend wat cement door de toplaag van het zand;
  • Dit kan gewoon met een hark. Gebruik ongeveer 1 zak cement per 5 m². 
 • Leg de 3 cm dikke keramische tegels op het zandbed;
  • Let ook bij deze tegels op het juiste afschot.
  • Tip: gebruik voegkruisjes/afstandhouders voor een zo strak mogelijk resultaat.
  • Ga je zagen? Denk dan aan het juiste zaagblad, speciaal voor keramiek. Want keramiek is keihard (en nu dus ook extra dik).
  • Tik de tegels goed aan met een rubber hamer zodat ze stevig in het zandbed komen te liggen. 
 • Voeg de tegels met een waterdoorlatende voeg.
  • Wij adviseren Varistone LM Aqua.
  • Zo blijft je terras vrij van onkruid en hinderlijke mieren. En het geeft een nog strakker resultaat. 
    

 

 

Keramische tuintegels 3 cm dik kopen?

Je kunt direct ons online assortiment keramische tuintegels van 3 cm dik bekijken! Wil je ze in het echt zien en nog eens doorpraten over onze tips voor de aanleg? Bezoek dan onze showtuin, gelegen in Midden-Nederland.Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Uit voorraad leverbaar
67,
50
Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Uit voorraad leverbaar
67,
50


Ook interessant om te lezen

Tuintegels schoonmaken: dat doe je zo!
Het schoonmaken van tuintegels: niemand heeft er zin in, maar als het klaar is geeft het je zo’n voldaan gevoel. Uiteindelijk kun je toch pas echt genieten in je tuin wanneer niet alleen de zon, maar ook je terras ligt te 'shinen'. In deze blog lees je hoe je het beste je tuintegels schoonmaakt en waarom je de hogedrukspuit hiervoor beter in de schuur laat staan. De belangrijkste tip: doe maar gewoon, veel gekkigheid heb je niet nodig om je terrastegels schoon te maken! 
Onderhoud
Tuintegels leggen: het complete DIY stappenplan
Ga je je tuintegels zelf aanleggen of vraag je toch een stratenmaker? Waarom zou je? Het leggen van tuintegels is helemaal niet moeilijk! Met onze tips ga je dat helemaal zelf doen. Vraag je broer, zus, buurman of wie dan ook om je te helpen dan zal je zien dat het best leuk is. We nemen je mee in dit duidelijke DIY stappenplan voor het aanleggen van je terrastegels.
Aanlegtips
5 redenen om je vakantiegeld in je tuin te stoppen
Weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen dit jaar? Kijk eens naar buiten... Is jouw tuin al klaar voor de zomer?
Aankooptips