menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Direct naar aanlegadvies van keramische tegels in de tuin van:
2 cm dikte |
3 cm dikte | Met onderlaag 


Geschreven voor Bestratingsweb.nl door fervent doe-het-zelver Isaäc

Keramische terrastegels van 3 centimeter dik kun je op een stevig zandbed leggen. En dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele, dunnere keramische tuintegel. Die vraagt namelijk om een veel lastiger aanlegproces.

En het voordeel ten opzichte van keramische tegels met onderlaag? Keramiek van 3 centimeter dik is goedkoper, omdat het productieproces eenvoudiger is. Het is immers een 'full body' keramische tuintegel.


Keramische tegels van 3 cm dik

Een stukje geschiedenis: na de geweldige introductie van keramiek met een onderlaag van beton, steeg de populariteit van keramische tuintegels enorm. Het aanleggen van een keramische terrasvloer werd ineens een stuk goedkoper, door het eenvoudige aanlegproces.

De productiekosten voor deze tegels werden echter wel groter, doordat er twee productieprocessen aan te pas komen. Al snel kwam ook daar weer een oplossing voor: 'full body' keramische tegels. Full wattes? Een volledig tegel van keramiek, met een dikte van 3 centimeter. Dik genoeg om een stabiel terras te vormen. En qua aanschaf tot wel 25,- per m² goedkoper dan een keramische tegel met onderlaag.
 

Stappenplan keramische tegels 3 cm dik leggen

Het leggen van keramische tuintegels van 3 cm dik is ‘heel makkelijk’. Tenminste, als je weet hoe je gewone tegels aanlegt. Veel mensen laten dit nog steeds over aan de hovenier of stratenmaker. Maar ben je een beetje handig of heb je eerder tegels gelegd dan is deze klus prima te doen! 
 

 • Zorg voor een goed zandbed;
 • Meng aanvullend wat cement door de toplaag van het zand;
  • Dit kan gewoon met een hark. Gebruik ongeveer 1 zak cement per 5 m². 
 • Leg de 3 cm dikke keramische tegels op het zandbed;
  • Let ook bij deze tegels op het juiste afschot.
  • Tip: gebruik voegkruisjes/afstandhouders voor een zo strak mogelijk resultaat.
  • Ga je zagen? Denk dan aan het juiste zaagblad, speciaal voor keramiek. Want keramiek is keihard (en nu dus ook extra dik).
  • Tik de tegels goed aan met een rubber hamer zodat ze stevig in het zandbed komen te liggen. 
 • Voeg de tegels met een waterdoorlatende voeg.
  • Wij adviseren Varistone LM Aqua.
  • Zo blijft je terras vrij van onkruid en hinderlijke mieren. En het geeft een nog strakker resultaat. 
    

 

 

Keramische tuintegels 3 cm dik kopen?

Je kunt direct ons online assortiment keramische tuintegels van 3 cm dik bekijken! Wil je ze in het echt zien en nog eens doorpraten over onze tips voor de aanleg? Bezoek dan onze showtuin, gelegen in Midden-Nederland.Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Uit voorraad leverbaar
62,
99
Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Uit voorraad leverbaar
59,
99


Ook interessant om te lezen

Hoe bouw je met stapelblokken?
Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Grote kans dat je dan kiest voor het gebruiken van mooie stapelblokken! Hiermee creëer je hoogteverschil en mooie doorkijkjes. Waar ga jij voor? Een verhoogde border, tuinmuurtje, bordes of bloembak?
Aanlegtips
Welke tegels kunnen op de oprit?
Wanneer je een oprit gaat bestraten, moet je goed weten welke tegels je kunt gebruiken. Er zijn tegels die geschikt zijn als opritbestrating, maar ook tegels die het minder fijn vinden als jij je auto erop zet.
Aankooptips
Wat is GeoSteen?
De GeoSteen collectie van MBI bestaat uit series hoogwaardige betontegels. Deze kwaliteit is vooral te danken aan de toplaag van de GeoSteen. De toplaag is namelijk voorzien van een Protection Plus impregnering en bestaat onder andere uit natuurlijke en kleurechte materialen. Nu in Jip-en Janneke-taal: GeoSteen betontegels zijn oersterke tuintegels met een zeer goed kleurbehoud.  
Materialen