menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?

Direct naar aanlegadvies van keramische tegels in de tuin van:
2 cm dikte |
3 cm dikte | Met onderlaag 


Geschreven voor Bestratingsweb.nl door fervent doe-het-zelver Isaäc

Keramische terrastegels van 3 centimeter dik kun je op een stevig zandbed leggen. En dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele, dunnere keramische tuintegel. Die vraagt namelijk om een veel lastiger aanlegproces.

En het voordeel ten opzichte van keramische tegels met onderlaag? Keramiek van 3 centimeter dik is goedkoper, omdat het productieproces eenvoudiger is. Het is immers een 'full body' keramische tuintegel.


Keramische tegels van 3 cm dik

Een stukje geschiedenis: na de geweldige introductie van keramiek met een onderlaag van beton, steeg de populariteit van keramische tuintegels enorm. Het aanleggen van een keramische terrasvloer werd ineens een stuk goedkoper, door het eenvoudige aanlegproces.

De productiekosten voor deze tegels werden echter wel groter, doordat er twee productieprocessen aan te pas komen. Al snel kwam ook daar weer een oplossing voor: 'full body' keramische tegels. Full wattes? Een volledig tegel van keramiek, met een dikte van 3 centimeter. Dik genoeg om een stabiel terras te vormen. En qua aanschaf tot wel 25,- per m² goedkoper dan een keramische tegel met onderlaag.
 

Stappenplan keramische tegels 3 cm dik leggen

Het leggen van keramische tuintegels van 3 cm dik is ‘heel makkelijk’. Tenminste, als je weet hoe je gewone tegels aanlegt. Veel mensen laten dit nog steeds over aan de hovenier of stratenmaker. Maar ben je een beetje handig of heb je eerder tegels gelegd dan is deze klus prima te doen! 
 

 • Zorg voor een goed zandbed;
 • Meng aanvullend wat cement door de toplaag van het zand;
  • Dit kan gewoon met een hark. Gebruik ongeveer 1 zak cement per 5 m². 
 • Leg de 3 cm dikke keramische tegels op het zandbed;
  • Let ook bij deze tegels op het juiste afschot.
  • Tip: gebruik voegkruisjes/afstandhouders voor een zo strak mogelijk resultaat.
  • Ga je zagen? Denk dan aan het juiste zaagblad, speciaal voor keramiek. Want keramiek is keihard (en nu dus ook extra dik).
  • Tik de tegels goed aan met een rubber hamer zodat ze stevig in het zandbed komen te liggen. 
 • Voeg de tegels met een waterdoorlatende voeg.
  • Wij adviseren Varistone LM Aqua.
  • Zo blijft je terras vrij van onkruid en hinderlijke mieren. En het geeft een nog strakker resultaat. 
    

 

 

Keramische tuintegels 3 cm dik kopen?

Je kunt direct ons online assortiment keramische tuintegels van 3 cm dik bekijken! Wil je ze in het echt zien en nog eens doorpraten over onze tips voor de aanleg? Bezoek dan onze showtuin, gelegen in Midden-Nederland.Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Cerasolid Cloudy Grey 60x60x3 cm

Uit voorraad leverbaar
62,
99
Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Cerasolid Mist Taupe 60x60x3 cm

Momenteel niet op voorraad
62,
99


Ook interessant om te lezen

Wat is in-lite en hoe werkt het?
Heb je net je nieuwe tuin aangelegd met de mooiste tegels, meubels en beplanting dan wil je dit natuurlijk ook ‘s avonds kunnen zien. Want zeg nou zelf, in de winter uit je raam kijken naar een donker gat wil niemand. En in de zomer is het ook gezellig als je het weer eens laat maakt met een wijntje op je eigen terras. Zo maar 2 hele belangrijke redenen om te kiezen voor sfeervolle tuinverlichting. En oh ja, het is ook nog eens goed om gespuis op afstand te houden. Die houden niet zo van licht. 
Aankooptips
5 redenen om je vakantiegeld in je tuin te stoppen
Weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen dit jaar? Kijk eens naar buiten... Is jouw tuin al klaar voor de zomer?
Aankooptips
Hoe plaats je opsluitbanden?
Opsluitbanden, ook wel betonbanden genoemd, zorgen ervoor dat je bestrating netjes strak blijft liggen. Het plaatsen van deze opsluitbanden is een secuur klusje. Als je dit goed doet zorg je ervoor dat het daadwerkelijk bestraten gemakkelijker gaat. Daarnaast heb je dan jarenlang plezier van je strakke sierbestrating!
Aanlegtips