menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Wat is GeoSteen?

Materialen
Wat is GeoSteen?

Uitleg van Gerda - Tekstschrijfster van Bestratingsweb.nl

De GeoSteen collectie van MBI bestaat uit series hoogwaardige betontegels. Deze kwaliteit is vooral te danken aan de toplaag van de GeoSteen. De toplaag is namelijk voorzien van een Protection Plus impregnering en bestaat onder andere uit natuurlijke en kleurechte materialen. Nu in Jip-en Janneke-taal: GeoSteen betontegels zijn oersterke tuintegels met een zeer goed kleurbehoud.  

Lees in deze blog alle ‘ins en outs’ over de GeoSteen en ontdek de voordelen van de Protection Plus impregnering. 


Welke GeoSteen betontegels van MBI zijn er?

De GeoSteen: het is een overkoepelende naam voor diverse series betontegels. Qua eigenschappen komen de tegels veelal overeen. Verschillen kunnen hem zitten in bijvoorbeeld de rand- of oppervlakteafwerking. Daarnaast maken ook coatings het verschil tussen de ene en de andere Geo-serie. 

De vele series binnen de GeoSteen collectie zorgen ervoor dat er voor iedere tuinwens wel een passende Geo-optie is. De volgende series vallen allemaal binnen de populaire GeoSteen collectie: 

GeoArdesia, GeoColor en GeoKlinker
Op de foto: GeoArdesia, GeoColor en de GeoKlinker
 

MBI betontegels: de GeoSteen

Tegels uit de GeoSteen collectie bestaan uit twee delen. Het onderste deel van deze MBI tegels bestaat uit, deels gerecycled, grof beton. De toplaag van de tegel bestaat uit verfijnd beton waarin natuurlijke en kleurechte materialen zijn verwerkt. Dankzij het verfijnde beton voelt de GeoSteen comfortabel aan je blote voeten. 

Maar een verdichte toplaag met natuurlijke materialen, wat heb je daar in de praktijk nou aan? Kort door de bocht: de natuurlijke materialen geven de tegel een goed kleurbehoud en de verdichte toplaag zorgt ervoor dat groene aanslag zich nauwelijks aan de tegel zal hechten. Natuurlijke materialen behouden namelijk in tegenstelling tot kleurstoffen zeer lang hun mooie kleur. Daarnaast hecht vuil zich minder makkelijk aan de verdichte toplaag. 
 

Protection Plus bescherming van de GeoSteen 

De toplaag van de GeoSteen is niet alleen voorzien van natuurlijke materialen, maar ook van Protection Plus bescherming. De GeoSteen is dus mooi van buiten én van binnen! Bij de factoren van de Protection Plus werkt het net als bij zonnebrand. Hoe hoger de factor, hoe beter de bescherming. We zetten de voordelen van de factoren even voor je op een rijtje:

Protection Plus Factor 15 

 Weinig vuilopname 
 Relatief gemakkelijk schoon te maken
 Duurzaam kleurbehoud
 Vorst- en strooizoutbestendig
 Zonnelicht en hittebestendig 
 

Protection Plus Factor 25 

 Weinig vuilopname 
 Relatief gemakkelijk schoon te maken
 Duurzaam kleurbehoud
 Kleurverdiepend met matte toplaag
 Vorst- en strooizoutbestendig
 Zonnelicht en hittebestendig 
 Beter beschermd tegen bloemsappen, ketchup, zout en bakvetten
 Wijnvlekken zijn makkelijker te reinigen
 

Protection Plus Factor 30 

 Weinig vuilopname 
 Relatief gemakkelijk schoon te maken
 Duurzaam kleurbehoud
 Kleurverdiepend met matte toplaag
 Wijnvlekken zijn makkelijk te reinigen
 Vorst- en strooizoutbestendig
 Zonnelicht en hittebestendig 
 Beter beschermd tegen bloemsappen, ketchup, zout en bakvetten
 

Protection Plus
 

Tegeloppervlakken van de GeoSteen

De GeoSteen collectie kenmerkt zich door de ruime keuze uit kleuren, formaten en soorten tegeloppervlakken. Zo kun je qua oppervlak kiezen voor: 

  • Gestructureerd (Uitgewassen, uitgeveegde look) 
  • Geprofileerd (Reliëf passend bij de look van de tegel) 
  • Vlak (Strak en modern) 

Dankzij deze verschillende afwerkingen qua oppervlak hebben de tegels een unieke uitstraling verkregen. De GeoArdesia heeft bijvoorbeeld dankzij de geprofileerde afwerking een prachtige, natuurlijke leisteenlook te pakken. De GeoStretto daarentegen heeft juiste een strakke en moderne look dankzij de vlakke afwerking. Kortom: zoek een tegel die ook qua oppervlakte-afwerking past bij jouw tuinstijl! 
 

Tegeloppervlakken GeoSteen
Tegeloppervlakken: gestructureerd, geprofileerd en vlak


De GeoProArte van MBI

Naast de GeoSteen biedt MBI je ook betontegels met een geprint design aan: de GeoProArte. Zo heb je nu ook de keuze uit een betontegels met een houtlook of natuursteenlook. Dankzij de materiaalkeuze zijn deze designs ineens veel voordeliger verkrijgbaar en zo voor iedereen binnen handbereik! De GeoProArte is voorzien van een Protection Plus Factor 90. Kortom: binnen de GeoProArte serie vind je enorm onderhoudsarme betontegels met de meest unieke looks! Ontdek hier direct de GeoPoArte collectie
 

GeoSteen tegels van MBI kopen bij Bestratingsweb.nl 

Betontegels uit de GeoSteen collectie van MBI kun je gemakkelijk online bestellen bij Bestratingsweb.nl. Wij staan altijd klaar om je te voorzien van persoonlijk aankoop- en aanlegadvies. Dus heb je vragen? Bel, mail of app ons!  

Wil jij de series uit de GeoSteen collectie graag in het echt bekijken en zien wat de verschillen zijn? Kom dan vrijblijvend langs in onze showtuinOok interessant om te lezen

Welke tuintegels zijn krasbestendig?
Krassen op je nieuwe terrastegels, dat wil je natuurlijk niet. Of je nu te maken hebt met het schuiven van tuinmeubels, kinderen die enthousiast in de zandbak spelen of kleintjes die volop rondrijden op hun driewieler... Zoek je daarom krasbestendige tuintegels? Wil je weten welke tegels gevoelig zijn voor krassen en welke materialen krasvast zijn?
Aankooptips
Wat is het verschil tussen betontegels en keramische tuintegels?
Wat is de beste tuintegel? En kun je beter kiezen voor keramische tuintegels of voor betontegels? In deze blog zetten we de verschillen overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil jij weten welke tuintegel je moet kiezen? Lees dan deze blog!
Materialen
Hoe moet je keramische tegels zagen? 
Je kunt het overal op Bestratingsweb.nl lezen: keramiek is een keihard materiaal. Dat heeft natuurlijk heel veel voordelen. Het slijt niet, het krast niet, het is kleurvast en vuil trekt er niet in.
Aanlegtips