menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.
 

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Welke tegels kunnen op de oprit?

Aankooptips
Welke tegels kunnen op de oprit?

Tegels voor de oprit

Wanneer je een oprit gaat bestraten, moet je goed weten welke tegels je kunt gebruiken. Er zijn tegels die geschikt zijn als opritbestrating, maar ook tegels die het minder fijn vinden als jij je auto erop zet.

We leggen je in deze blog uit welke tegels geschikt zijn voor de oprit en waarom. We laten je verschillende mogelijkheden zien. En we hebben een selectie van de beste oprittegels voor je gemaakt!

Heel veel soorten tegels kun je gebruiken als opritbestrating. Maar niet alle bestrating is hiervoor geschikt. De dikte, de afmetingen en het legverband maken het verschil.

Direct naar het assortiment oprittegels


 

Oprit-bestrating

 

Dikte tegels voor oprit

Het belangrijkste criterium bij de vraag welke tegels geschikt zijn als opritbestrating is de dikte. De dikte van opritbestrating is belangrijk vanwege het gewicht van auto's die erop komen te staan.

Stenen van minimaal 6 centimeter dik zijn hiervoor sterk genoeg.

 

oprit-bestraten-klinkers

Met klinkers zit je altijd goed: deze zijn altijd minimaal 6 centimeter dik.

 

Afmetingen opritbestrating

Behalve de dikte is er nog een belangrijke eigenschap van opritbestrating. Wanneer je kiest voor tegels, mogen ze maximaal 60x60 centimeter zijn. Wil je grotere tegels op je oprit? Dat kan alleen als ze dan ook dikker dan 6 centimeter zijn.

 

Opritbestrating-tegels-60x60

Wil je tegels leggen op je oprit? Bij 6 cm dikte is het maximale formaat 60x60 cm.


Onderhoudsarme, hoogwaardige keramische oprittegels

Wist je dat er ook keramische tegels zijn die je als opritbestrating kunt gebruiken? Dit zijn tegels uit de serie Geoceramica 2Drive van MBI. Deze keramische tegels met betonondergrond hebben extra dikte, zodat ze geschikt zijn als tegels voor je oprit.

 

Geoceramica-2drive-oprittegels

 

Aanlegtips oprit bestraten

Ga je opritbestrating aanleggen, dan zijn er een paar dingen waar je op kunt letten.

  • Een supergoede basis is belangrijk. Zorg voor een laag van minimaal 20 centimeter gebroken puin en ophoogzand. Neem de tijd om het zandbed heel goed aan te trillen en te laten inklinken. 
  • Gebruik altijd opsluitbanden. Een stevige rand om je bestrating op te sluiten, voorkomt dat de tegels gaan verschuiven en verzakken door het gewicht van de auto's die op de oprit staan.
  • Het legverband heeft invloed op de sterkte van je oprit. Met klinkers in visgraatverband of elleboogverband verdeel je de druk op de bestrating het beste. En dat zorgt er dan weer voor dat je oprit langer strak blijft liggen! Je kunt ook kiezen voor wildverband of halfsteensverband.
  • Opritbestrating kun je het beste niet invoegen met voegmortel. De voegen kunnen scheuren wanneer je hier vaak overheen rijdt. Je kunt natuurlijk wel inveegzand gebruiken.


Oprit-Steen Icey Blue Banenverband

Oprit-Steen Icey Blue Banenverband

Uit voorraad leverbaar
36,
95
Tremico Grootformaat Antraciet 60x60x6 cm

Tremico Grootformaat Antraciet 60x60x6 cm

Momenteel niet op voorraad
30,
50


Ook interessant om te lezen

Genieten van een onderhoudsarme tuin?
Is in de tuin werken niks voor jou? Wil je vooral genieten en ontspannen in je tuin? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin!
Aankooptips
Hoe moet je keramische tegels 3 cm dik leggen?
Keramische tegels van 3 centimeter dik kun je op een stevig zandbed leggen. En dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele, dunnere keramische tuintegel.
Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?
Wil je keramische tegels buiten gaan leggen? Dan krijg je een supermodern en onderhoudsvriendelijk terras! Er zijn verschillende manieren om keramische tegels in je tuin te leggen. In deze blog leggen we uit hoe dat zit. De manier waarop je keramische tegels buiten kunt leggen, verschilt per soort keramische tuintegel.
Aanlegtips