menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Genieten van een onderhoudsarme tuin?

Aankooptips
Genieten van een onderhoudsarme tuin?

Is in de tuin werken niks voor jou? Wil je vooral genieten en ontspannen in je tuin? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin! 

In deze blog laten we zien welke materialen geschikt zijn voor een onderhoudsarme tuin. Ook geven we je aanlegtips waarmee je het onderhoud van je tuin vermindert.


Direct naar: Onderhoudsarme sierbestrating | Betontegels met coating | Keramische tuintegels | Aanlegtips onderhoudsarme tuin | Tegels voor onderhoudsarme tuin kopen


Onderhoudsarme sierbestrating 

Wanneer je echt onderhoudsarme sierbestrating zoekt, kom je uit bij betonnen tuintegels met een impregnering/coating en keramische tuintegels. Deze bestrating is goed beschermd tegen groene aanslag en is altijd makkelijk schoon te maken.
 

Onderhoudsarme betontegels met coating 

Gecoate of geïmpregneerde betontegels zijn luxe tuintegels met een kleurechte toplaag. De coating of impregnering is een bescherming op de toplaag. Daardoor hecht vuil en aanslag er nauwelijks aan en trekt er veel minder vocht in de tegels. Dat betekent minder en minder vaak schrobben!  

Wil je alles weten over onderhoudsvriendelijke tuintegels met een coating of impregnering? Lees de blog Tuintegels met coating/impregnering? 
 

Bekijk alle gecoate bestrating
 

Onderhoudsarme keramische tuintegels 

De meeste luxe en onderhoudsarme tuintegels zijn keramische tegels. Met deze bestrating maak je je tuin nagenoeg onderhoudsvrij. Keramische tegels zijn van keihard, gebakken materiaal. Daardoor trekken vocht en vuil er niet in. Je kunt een onderhoudsvriendelijk keramisch terras altijd makkelijk schoonmaken met een dweil of door vuil weg te spoelen met de tuinslang.
 


Keramische tegels vragen nauwelijks onderhoud. Puur genieten dus!
 

Meer weten over hoe je keramische buitentegels legt? Lees de blog Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?
 

Bekijk alle keramische tuintegels
 

Aanlegtips onderhoudsarme tuin 

Door bij de aanleg een aantal tips te gebruiken maak je je tuin onderhoudsvriendelijker.
 

Afschot 

Het begint bij een zandbed met goed afschot(i). Laat je bestrating per strekkende meter minimaal een centimeter aflopen. Als water goed afgevoerd wordt, verminder je de inwerking van vocht en vuil.  

(i) Afschot is het laten aflopen van de bestrating, zodat regenwater een bepaalde kant op wegloopt.
 

Afwateringsgootjes 

Om water snel en effectief af te voeren, maak je gebruik van gootjes. Er zijn heel strakke en opvallende designgoten die praktisch én mooi tegelijk zijn. Minder water op je terras = minder vuil = langer schoon terras!
 

Afwateringsgootjes bekijken
 

Voegen tegen onkruid   

Een bekend rotklusje is het verwijderen van onkruid tussen je tuintegels. Dat wil je in een onderhoudsvriendelijke tuin niet! We hebben daarom de gouden tip om in jouw onderhoudsarme tuin geen onkruid te hoeven weghalen.  

Door bij de aanleg van een nieuw terras de voegen op te vullen met een voegmortel, voorkom je de groei van onkruid. Er zijn verschillende voegmortels, afhankelijk van het type bestrating en de belasting.  
 


Met een verharde, dichte voeg voorkom je onkruidgroei tussen de tegels
 

Voegmortels bekijken 
 


Tegels voor onderhoudsarme tuin kopen 

Hebben we je op weg geholpen met deze uitleg? Bij het bestellen van jouw bestratingsmaterialen kun je bij de eigenschappen altijd even checken wat de onderhoudsklasse van de tegels is. 

Kom je er niet uit, dan ben je van harte welkom in on ze showtuin voor advies! Ook geven we je graag telefonisch advies of denken we even mee via een mailtje of appjeOok interessant om te lezen

Worden keramische tegels glad?
Keramische tuintegels staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Keramiek is onderhoudsarm, kleurvast en vlek- en krasbestendig. Ook lees je vaak dat keramische tegels niet glad worden. Is dat zo? Worden keramische tegels glad?
Materialen
Op zoek naar stroeve antislip terrastegels?
Gladde tuintegels, dat wil je niet! Een terras dat snel glad wordt, is onveilig en oncomfortabel. We nemen je daarom graag mee in het assortiment om uit te vinden hoe het zit met de stroefheid van tuintegels.
Aankooptips
Tuintegels schoonmaken: dat doe je zo!
Het schoonmaken van tuintegels: niemand heeft er zin in, maar als het klaar is geeft het je zo’n voldaan gevoel. Uiteindelijk kun je toch pas echt genieten in je tuin wanneer niet alleen de zon, maar ook je terras ligt te 'shinen'. In deze blog lees je hoe je het beste je tuintegels schoonmaakt en waarom je de hogedrukspuit hiervoor beter in de schuur laat staan. De belangrijkste tip: doe maar gewoon, veel gekkigheid heb je niet nodig om je terrastegels schoon te maken! 
Onderhoud