menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?

Wil je keramische tegels buiten gaan leggen? Dan krijg je een supermodern en onderhoudsvriendelijk terras! Er zijn verschillende manieren om keramische tegels in je tuin te leggen. In deze blog leggen we uit hoe dat zit.

De manier waarop je keramische tegels buiten kunt leggen, verschilt per soort keramische tuintegel.


Aanlegadvies keramische tegels in de tuin:
2 cm dikte | 3 cm dikte | Met onderlaag 
 

Soorten keramische tegels voor buiten

Er zijn drie soorten keramische tegels voor in je tuin. De klassieke keramische tegel voor buiten is 2 centimeter dik. Deze tegel vraagt om een speciale aanpak als je ze buiten wilt leggen. 

Daarom kwamen er al snel keramische tegels voor buiten die een betonnen onderlaag hebben. Van boven keramiek en van onder beton, betekent dat je deze keramische buitentegels gewoon op wit zand kunt leggen.

Sinds de laatste jaren kun je ook kiezen uit keramische tegels van 3 centimeter dik. Deze zijn massief en zwaar genoeg om ook gewoon op zand te leggen. Omdat dit één geheel is, zijn deze tegels wat voordeliger in de aanschaf dan die met een onderlaag.
 

Keramische tegels 2 cm dik buiten leggen

Keramische tegels van 2 cm dik kun je niet zomaar op een zandbed aanleggen. Wanneer je dit zou doen kunnen ze namelijk kapotvriezen. Dat willen we natuurlijk niet! Wil jij buiten keramische tegels van 2 cm dik leggen? Houdt er dan wel rekening mee dat de aanleg hiervan een secuur werkje is. In de blog ‘Hoe moet je keramische tegels 2 cm dik buiten leggen?' vind je een stappenplan, een filmpje en alle informatie die je nodig hebt.
 

Keramische tegels 3 cm dik buiten leggen

Keramische tegels van 3 centimeter dik bestaan uit massief keramiek. Dankzij deze dikte kun je ze gewoon op een stevig zandbed aanleggen. Deze tegels hebben geen afstandhouders, daarom is het makkelijk bij de aanleg van deze keramische tegels voegkruisjes te gebruiken. In de blog ‘Hoe moet je keramische tegels van 3 cm dik leggen?' vind je een stappenplan hoe je deze keramische tegels buiten moet leggen. 
 

Keramische tegels met onderlaag buiten leggen

Keramische tegels met een betonnen onderlaag kun je bijna met hetzelfde gemak als betontegels aanleggen. Deze tegels zijn ook allemaal voorzien van afstandhouders, hierdoor kun je ze gemakkelijk strak aanleggen. Wil jij precies weten hoe je keramische tegels met een onderlaag buiten aanlegt? Lees dan de blog ‘Hoe moet je keramische tegels met onderlaag leggen?'.
 

Waarom keramische tegels kiezen voor buiten? 

Keramische tegels voor buiten zijn erg populair. Dat is natuurlijk niet voor niets! Wanneer je keramische tegels buiten legt kun je prachtig één stijl doortrekken van binnen naar buiten. Daarnaast heb je de keuze uit een groot assortiment van luxe tuintegels. Luxe én onderhoudsarme tuintegels welteverstaan. Keramische tuintegels zorgen er namelijk voor dat je minder hoeft te werken in je tuin en meer kunt genieten van je tuin! Wil je meer weten over keramische tuintegels? Lees dan de blog ‘Wat zijn de voor- en nadelen van keramische tuintegels'. Of ga direct naar ons assortiment:

Keramische tegels 2 cm dik Keramische tegels 3 cm dik 

Keramische tegels met betonnen onderlaag



Ook interessant om te lezen

Waarom tuintegels voegen met voegmortel?
Jouw tuintegels voegen met voegmortel is zeker een goed idee, want van alle ergernissen in de tuin is onkruid tussen je tegels toch wel een hele grote.
Aankooptips
Waterdoorlatende bestrating: wat zijn de opties?
Waterdoorlatende bestrating is erg in opkomst en past erg goed in een groene, ecologische en of duurzame tuin. Grastegels zijn hierbij een veel gekozen optie. Perfect om wél verharding te creëren, maar niet een heel oppervlak dicht te leggen. Met waterdoorlatende kan regenwater gewoon in de grond zakken en dat is natuurlijk goed voor het milieu.
Aankooptips
Hoeveel snijverlies heb je bij bestrating?
Wanneer je bestrating bestelt, moet je altijd rekening houden met snijverlies (ook wel knipverlies genoemd). Omdat je tegels, stenen of klinkers op maat moet knippen of snijden, heb je iets meer vierkante meters nodig dan je uiteindelijke terras of stoep is.
Aankooptips