menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


 

Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?

Aanlegtips
Hoe moet je keramische tegels buiten leggen?

Keramische tegels buiten leggen

KERAMISCHE TUINTEGELS LEGGEN IN DRAINAGESPLIT

Tegels van keramiek zijn al jarenlang populair binnenshuis. Een vloer van keramische tegels is duurzaam, luxe en oersterk. Bovendien is het designgehalte hoog en heb je keuze uit een enorm assortiment.

Wist je dat je keramische tegels nu ook in de tuin kunt leggen? Daarmee neem je de voordelen van keramiek mee naar buiten! Dat betekent een onderhoudsarm terras, een luxe uitstraling en keuze uit unieke dessins.

Wanneer je kiest voor keramische tegels als tuinbestrating, vraagt de aanleg om een specifieke aanpak. Daarom geven we je in deze blog een stappenplan voor het leggen van keramische tuintegels van 2 centimeter dik.


 

Keramische tegels 2 cm dik, waarom in drainagesplit leggen?

De meeste tegels van keramiek zijn van zichzelf erg dun: 2 centimeter. Deze tegels kun je daarom alleen leggen in een speciale ondergrond van drainerend split. Als je dunne keramische tegels op een zandbed legt, komen ze namelijk los van de ondergrond als het vriest. Dat komt doordat er vocht onder zit wat uitzet als het bevriest, waarna de tegels gaan wiebelen. Ook scheuren dan de voegen. Je wilt natuurlijk dat je nieuw terras de winter overleeft. Daarom is het belangrijk dat water goed afgevoerd wordt in de ondergrond.

 

Stappenplan keramische tegels in drainagesplit leggen

Ga je aan de slag met 2 cm dikke keramische tegels leggen in je tuin? Gebruik dan de volgende stappen:

  • Begin met een wit zandbed van 20 centimeter dik als basis;
  • Daar bovenop breng je 8 centimeter drainagemortel aan;
    • De drainagemortel maak je van: fijn split (2 tot 8 millimeter) gemengd met kalkvrij (!) cement (zit er kalk in je cement, dan krijg je kalkuitbloei op de tegels). Wij adviseren Varistone Stabimix.
    • Dit mix je in een betonmolen met de verhouding 1:5 (één deel cement, vijf delen split).
  • Het drainagesplit stort je op de juiste plek, waarna je het vlak afrijdt;
  • De tegels lijm je direct op het nog natte drainagebeton met een hechtmortel;
  • Voeg de keramische tegelvloer af met een cementgebonden voegmortel die niet waterdoorlatend is.

 

 

Dit heb je nodig om keramische tuintegels te leggen

Ga je aan de slag? Deze materialen heb je nodig:


Alternatieven keramische terrastegels 2 cm dik

Heb je liever keramische tuintegels die makkelijker te leggen zijn? Bekijk dan het assortiment keramische tuintegels 3 cm dik en de collectie keramische tegels met onderlaag.

Keramische buitentegels van 3 centimeter dik zijn één centimeter dikker. Daarom kun je die gewoon op zand leggen. Vermeng in de ondergrond eventueel wat cement voor extra stevigheid.

Keramische buitentegels met een betonnen onderlaag zijn al helemáál ideaal! Deze verwerk je net zoals betontegels, gewoon op een zandbed.Misschien ook interessant om te lezen

Met je blote voeten op je terras?
Hoe lekker is het om 's zomers met blote voeten buiten te lopen? Voor kinderen die in de zandbad of het opblaasbadje spelen is het ook heerlijk om op blote voetjes door de tuin te struinen. Dan is een terrastegel met voetcomfort heel fijn!
Aankooptips
Hoe bouw je met stapelblokken?
Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Grote kans dat je dan kiest voor het gebruiken van mooie stapelblokken! Hiermee creëer je hoogteverschil en mooie doorkijkjes. Waar ga jij voor? Een verhoogde border, tuinmuurtje, bordes of bloembak?
Aanlegtips
Welke tegels kunnen op de oprit?
Wanneer je een oprit gaat bestraten, moet je goed weten welke tegels je kunt gebruiken. Er zijn tegels die geschikt zijn als opritbestrating, maar ook tegels die het minder fijn vinden als jij je auto erop zet.
Aankooptips