menu

Vragen? Neem contact met ons op!

We zijn er op maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we er van 08.00 tot 15.30 uur.

Bellen
Phone 0318 - 745 743

Appen
 06 - 24 69 00 41

Mailen
Mail  info@bestratingsweb.nl


Hoe maak je een natuurlijke tuin?

 

Bestratingsweb.nl

Een natuurlijke tuin aanleggen

In een natuurlijke tuin draait het 'natuurlijk’ om de natuur! De beplanting mag wat wild zijn en een natuurlijk leven leiden. Weelderige vormen passen prefect bij deze stijl, want 'strakke lijnen’, wat zijn dat?  Om te beginnen mag jouw natuurlijke tuin dus vooral lekker leven! 


 

Bestratingsweb.nl

1. Kies voor organische vormen

Organische vormen laten je tuin vredig en natuurlijk ogen. Daarnaast biedt het ruimte aan planten. Je kunt ook kiezen voor staptegels of klinkers die je combineert met gras of grind. De GeoArdesia Alivo is een tegel die perfect aansluit bij deze tuinstijl. 


2. Gebruik natuurlijke materialen

Hout, grind, boomschors en beton zie je vaak terug in een natuurtuin. Denk voor een natuurlijke tuinafscheiding aan houten palen of aan materialen als bamboe of wilgen. Voor een mooi wandelpad kun je gaan voor grind dat heerlijk knerpt onder je voeten, staptegels of boomschors. Kortom: het mag natuur ademen! 


Bekijk deze tegels:
GeoCeramica Timber Noce 80x40x4 cm

3. Maak een natuurlijke border 

Stapelblokken zijn ideaal voor het aanleggen van een border. Getrommelde of gespleten muurblokken ogen natuurlijk en robuust. Deze borders staan dan ook echt als een huis. Ook kun je er voor kiezen jouw ‘oude’ tuintegels of klinkers te gebruiken als borderrand. Bamboe, keien, hout of een haag zijn natuurlijk ook nog een optie. 


Bekijk direct deze stapelblokken:
Granibiels Nero 15x15x60 cm

Bestratingsweb.nl

4. Laat leven

In een natuurlijke tuin mag geleefd worden. Denk bijvoorbeeld aan een vijver waar kikkers hun plek vinden en vogels kunnen drinken. Een broedhuis voor vogels en een insectenhotel waar insecten zich helemaal thuis voelen. Met een insectenhotel help je mee om het ecosysteem op een natuurlijke wijze in stand te houden. Daarnaast bestrijden insecten het ongedierte in je tuin en zullen de gewassen in je tuin goed bestoven worden.  


Bestratingsweb.nl

5. Kies kleurrijk 

Kleurrijke planten en bloemen trekken de natuur aan. Insecten zijn er dol op. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik of lavendel. Daarnaast is kunstgras een ‘no go’, want in een natuurtuin hoort ‘natuurlijk’ écht gras.

Tip: maak plaats voor een appel- of perenboom. 


Bestratingsweb.nl

6. Recycle maar raak 

Zomaar wat recycletips: 

  • Hergebruik je oude tegels en maak er een buitenkeuken of een border van;
  • Gebruik boomstammen als zitelement;
  • Vang regenwater op;
  • Gebruik materialen die duurzaam zijn en recyclebaar;
  • Composteer snoeigroen, grasmaaisel en plantenafval.

Bestratingsweb.nl

7. Maak een moestuin 

Naast dat je eigen groenten en fruit kweken erg leuk is, is het ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Het buitenzijn en tuinieren blijkt je stress te verlagen. Daarnaast zijn je eigen groenen en fruit goedkoper én smaken ze lekkerder.

Tip: heb je weinig ruimte? Maak dan een verticale moestuin.  


Bestratingsweb.nl

8. Maak jouw natuurlijke tuin eigen 

Natuurlijk is het belangrijk dat insecten en planten zich thuis voelen in jouw tuin, maar het meest belangrijk blijft het natuurlijk dat jij jezelf er thuis voelt. Heb je geen groene vingers? Begin dan met een kleine moestuin. En hou je van comfortabel? Kies dan voor een lekker stoel in plaats van een boomstam. Uiteindelijk zijn er ook insecten die ‘gewoon’ dagelijks in een hotel leven he? 


Bestratingsweb.nl